Gabriela Firea a dat startul testării gratuite pentru coronavirus în Bucureşti. Câte persoane vor fi testate în prima fază a proiectulu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a lansat, la ora 13:00, platforma online unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit pentru noul coronavirus. 

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 09:58

”Pentru prima etapă vor fi testați 11.000 de bucureșteni, indiferent de vârstă, adresă, sector, doar să aibă dorința de afla, în urma unui test Real Time PCR, dacă este infectat cu virusul SARS-COV-2. Testarea este gratuită.” , susține Firea.

Citește și: Firea a anunţat că începe testarea gratuită pentru COVID-19 în Capitală. Condiţiile în care se va face testarea şi cine poate beneficia

Persoanele care se înscriu prin intermediul platformei vor fi contacți imediat și vor fi programați la una dintre cele nouă clinici afiliate programului.

”Aș ruga ca mulți bucureșteni să se înscrie pe această platformă, așa cum spuneam, avem pentru moment, în prima etapă 11.000 de teste. Persoanele care sunt după această cifră vor rămâne în baza de date și vor fi anunțate și invitate la testare în etapa a doua a proiectului” , a declarat Gabriela Firea.

Platforma este parte a proiectului „Testăm pentru București” – prima inițiativă a unei autorități locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice”, a anunţat Firea pe Facebook.


loading...