Gabriela Firea a prezentat macheta Spitalului Metropolitan. Va avea 30 de săli de operaţii, heliport şi grădiniţă. Când încep lucrările

Gabriela Firea a prezentat, miercuri, detalii despre Spitalul Metropolitan care urmează să fie construit începând cu martie 2020. Primarul Capitalei a susținut că noua clădire va fi finalizată în 3 ani și va cuprinde 30 de săli de operație, dar și locuri de cazare pentru rudele bolnavilor. De asemenea, spitalul va dispune de heliport, grădiniţă şi creşă.

RomaniaTV.net
11 dec. 2019, 10:14
Gabriela Firea a prezentat macheta Spitalului Metropolitan. Va avea 30 de săli de operaţii, heliport şi grădiniţă. Când încep lucrările

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că lucrările la Spitalul Metropolitan vor începe în martie 2020. Studiul de fezabilitate a fost realizat de două companii municipale, a mai spus Firea.

„Construcţia va fi finalizată în 3 ani”, a spus Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Potrivit primarului, costul este unul mic, comparativ cu preţurile actuale pe care le presupune construirea unei unităţi de sănătate. „400 milioane de euro pentru circa 1.000 de paturi e un preţ foarte bun, foarte corect”, a spus Firea.

Firea a mai spus că, din cele aproximativ 1.000 de paturi pe care le va avea spitalul, 750 vor fi destinate spitalizării continue. Spitalul va dispune de 30 de săli de operaţii, câteva corpuri importante de clădire, un turn de 12 etaje cu heliport, un alt turn de 7 etaje. Spitalul va dispune şi de sali pentru investigatii imagistice si medicina nucleara.

Firea a informat că va exista posibilitatea de cazare pentru rudele celor trataţi în spital şi pentru medicii care lucrează acolo. 

Primarul a anunţat că vor fi create 1.300 de noi locuri de muncă, dintre care 1.100 pentru medici şi asistente medicale.

„Ţin să precizez faptul că vom crea 1.300 de noi locuri de muncă, dintre care 1.100 vor fi chiar medici şi asistenţi, restul personal tehnic. De asemenea va există o grădiniţă, o creşă şi alte funcţiuni absolut necesare. Cum se poate foarte bine observa din machetă, nu este vorba despre un simplu spital, ci este vorba despre un complex de sănătate, care va cuprinde, aşa cum se construiesc acum centrele de sănătate din întreagă lume, toate funcţiunile necesare, inclusiv campus pentru studenţi”, a mai explicat Firea.