Gabriela Firea a răbufnit la adresa Guvernului Orban: Nu se doreşte să se cunoască adevărul, nu se doreşte ca românii să fie informaţi

Gabriela Firea a răbufnit la adresa Guvernului Orban pe tema prelungirii stării de alertă. Primarul Capitalei spune că nu se doreşte să se cunoască adevărul şi ca românii să fie informaţi, susţinând că guvernanţii doresc ca cetăţenii să stea cu teamă, iar în acest mod se pierd locuri de muncă. 

11 iun. 2020, 09:05
Gabriela Firea a răbufnit la adresa Guvernului Orban: Nu se doreşte să se cunoască adevărul, nu se doreşte ca românii să fie informaţi

„Nu se doreşte să se cunoască adevărul, nu se doreşte ca românii să fie informaţi, probabil se consideră că trebuie să stăm cu teama, cu frică, anxietate socială, se pierd locuri de muncă, se omoară economia şi cei care ne tot sperie şi ne arată pisica nici măcar nu vin cu argumente ştiinţifice. În momentul în care doreşti să prelungeşti starea de alertă, acum suntem ameninţaţi că dacă nu aprobă Parlamentul starea de alertă se va da starea de urgenţă, înţeleg, o să stăm toţi ascunşi în case până murim toţi de foame, nu de pandemie şi atunci probabil că vom fi lăsaţi să ieşim din casă măcar să ne îngropăm unii pe alţii”, a declarat Gabriela Firea, joi, la înainte de a intra în şedinţa conducerii colective interimare a PSD.

Ea a transmis că ministrul Sănătăţii va da socoteală pentru zădărnicirea combaterii bolilor deoarece a negat utilitatea testărilor.

„Câtă vreme şi Italia şi Spania, care au avut un număr mult mai mare de contaminări şi îmbolnăviri, au început relaxarea economiei, au repornit motoarele industriei, deja pleacă în concedii italienii în Grecia, nouă ni se spune unde să mergem pe banii noştri în ce concediu, aşa ceva este caz unic în Europa şi în lume. Nu se poate, viaţa privată a oamenilor să fie condusă de un Guvern. Guvernul azi e, mâine nu e. Şi oricum va da socoteală. Ministrul Sănătăţii va da socoteală pentru că pur şi simplu a zădărnicit combaterea bolilor prin faptul că a negat utilitatea testărilor, utilitate care a fost dovedită în întreaga Europă şi în lume”, a mai afirmat primarul Capitalei.

Citeşte şi Gabriela Firea vrea moţiune de cenzură: „Acest Guvern trebuie să cadă. Este imperios necesar”