Gabriela Firea a semnat acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru demografie: „Vremea vorbelor goale a trecut”

Gabriela Firea a semnat acordul politic între PPU şi PSD pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru demografie. Acest acord vizează creșterea natalității, creșterea calității vieții, dar și sprijinirea și ocrotirea bătrânilor.

03 nov. 2021, 20:59
Gabriela Firea a semnat acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru demografie: „Vremea vorbelor goale a trecut”

Gabriela Firea a semnat, miercuri, acordul politic între PPU și PSD pentru elaborarea „Strategiei naționale pentru demografie”. Potrivit fostului primar al Capitalei, scăderea demografică este una dintre cele mai mare probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii.

Gabriela Firea: „Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție!”

Citeşte şi Gabriela Firea: Situaţia Timişoarei rămasă fără apă caldă şi căldură se întâmplă zilnic în Bucureşti. Bucureştenii vor plăti dublu în această iarnă

„Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție! Declinul demografic trebuie stopat prin proiecte concrete. Am semnat astăzi Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Demografie între PSD și PPU-SL, primul pas în dezvoltarea unor proiecte esențiale pentru viitorul României.

Scăderea demografică este una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii. Suntem în topul dezastrului demografic, dacă nu facem nimic vom ajunge 6 milioane până în 2100. Vremea vorbelor goale a trecut, avem nevoie de proiecte concrete, implementabile rapid.

Vom propune împreună, PSD și PPU-SL, un pachet de măsuri dedicate încetinirea declinului demografic și susținerea natalității din România.

Primele măsuri vizează extinderea la nivel national a Programelor implementate de PMB în mandatul meu: FIV, sprijin pentru femeile însărcinate, pentru familiile cu copii. Ne vom apleca cu grijă asupra situației seniorilor. Vom elabora măsuri dedicate susținerii acestora – financiare, de protejare a sănătății, de combatere a însingurării, de stimulare a unei vieți sănătoase și active.

Ne gândim și la necesitatea modernizării infrastructurii – de la creșe și grădinițe, la spitale sau la construirea de cămine pentru seniori.
Vom propune aceste teme de dezbatere societății, pentru că ele sunt adevărate priorități care ar trebui să fie nu doar pe agenda populației, ci și a Guvernului.

Avem nevoie de susținere, nu doar în Parlament, a acestor initiative, ci de susținerea fiecărui român. Este momentul să constientizăm cu toții cât de gravă este situația și că ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor” a transmis fostul primar al Capitalei.

Citeşte şi Gabriela Firea: România este în agonie! Sărăcia se reinstalează rapid și, dramatic, mușcă și din clasa de mijloc!