Firea acuză Guvernul că blochează testarea din motive politice. „E bună o stare de temere pentru că manipularea merge mai uşor”

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a declarat, duminică, la România TV, că Guvernul a blocat testarea în masă a populaţiei din motive politice. Edilul Capitalului a amintit că, la începutul pandemiei, guvernanţii vorbeau despre o "gripă uşoară" şi se pregăteau de alegeri anticipate.

RomaniaTV.net
21 iun. 2020, 10:09
Firea acuză Guvernul că blochează testarea din motive politice. „E bună o stare de temere pentru că manipularea merge mai uşor”

„În acest moment, Dumnezeu ştie care este adevărul, dar noi cei de pe pământ trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru a avea informaţii corecte, informaţii certe care pot fi dovedite.

În primul rând, o măsură incorectă a fost de a stopa testările. M-aş fi aşteptat ca Ministerul Sănătăţii să procedeze precum toate instituţiile de profil din întreaga lume şi să testeze şi persoanele fără simptome pentru a afla cum a circulat virusul în ţara noastră”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Edilul Capitalei spune că „există un grad foarte mare de incertidine”.

„Afirm că există un grad de periculozitate şi de contagioziozate. Trebuie să fim prevăzători. De aici şi până a ţine cetăţenii într-o stare de panică generalizată, de teamă, de frică, de a aduce cifrele cum le convine unora este cale lungă.

Doar printr-o testare masivă a cetăţenilor am fi putut avea o imagine clară. Testarea de la Bucureşti a fost blocată. Testarea Ministerului nu a început. Nu ştim când va începe”, a spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea: „Spitalul Colentina e ţinut cu forţa închis”

„Luaţi doar exemplul Spitalului Colentina care este ţinut cu forţa închis. Un spital cu 860 de paturi, care a tratat dintotdeauna pacienţi din Bucureşti şi din toată ţara. A fost declarat în prima parte a pandemiei spital suport

Acum suntem într-o o nouă etapă care nu se doreşte a fi înţeleasă.

La spitalul Colentina sunt secţii şi medici care tratează boli foarte rare. Sunt patologii complicate care sunt tratate doar la Spitalul Colentina.

Acest spital este ţinut în continuare închis, cu 70 de pacienţi care pot fi transferaţi la celelatle spitale.

De două săptămâni, Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică blochează reeschiderea spitalului Colentina fără niciun motiv”, a spus Gabriela Firea.

Edilul Capitalei: „Se doreşte a se demonstra că sunt necesare restricţii foarte dure”

„În această perioadă când se doreşte a se demonstra că sunt necesare restricţii foarte dure.

Ministerul Sănătăţii a blocat testarea din Capitală. Nu face nici propria testare. Anunţă cifrele când mai mici, când mai mari în funcţie de numărul de teste. Doreşte să deţină monopolul acestor informaţii

Motivaţia este de ordin politic. În martie, şi eu şi dumneavoastră vorbeam despre prevenţie şi responsabilitate, despre necesitarea de a dota spitalelel, se vorbea la nivelul guvernamental despre o gripă uşoară, să nu mai inducem panică şi isterie prin mass-media.

Se pregăteau de alegeri anticipate. Între timp au realizat că este o situaţie gravă. Este o pandemie, dar au înţeleg că e bună şi o astfel de stare de temere pentru că manipularea merge mai uşor. Este concluzia la care am ajuns”, a afirmat Gabriela Firea.

PSD: „Guvernul PNL manipulează şi ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus”