Gabriela Firea acuză Guvernul Cîţu că împiedică accesul românilor la servicii medicale vitale. „A plasat România pe un rușinos loc 10 mondial la mortalitate excesivă!”

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, acuză Guvernul că pune în aplicare o "birocraţie sufocantă" din cauza căreia "accesul bolnavilor cronici la serviciile medicale de urgență devine imposibil". De asemenea, fostul primar general cere redeschiderea cât mai rapidă a tuturor secţiilor de urgenţă din spitalele publice.

02 iul. 2021, 12:43
Gabriela Firea acuză Guvernul Cîţu că împiedică accesul românilor la servicii medicale vitale. „A plasat România pe un rușinos loc 10 mondial la mortalitate excesivă!”

Senatorul PSD, Gabriela Firea, susţine că actuala coaliţie „nu este capabilă să înțeleagă ce trebuie să facă și se încurcă în birocrație și hârtii”.

„Numai bolnav să nu fii în România, pe timpul guvernării “roz”! Accesul bolnavilor cronici la serviciile medicale de urgență devine imposibil, pentru că actuala putere nu este capabilă să înțeleagă ce trebuie să facă și se încurcă în birocrație și hârtii. O birocrație sufocantă, întreținută și amplificată de incompetența și delăsarea guvernamentală cinică, întârzie nepermis redeschiderea secțiilor ATI din unitățile de stat nonCOVID și accesul românilor la aceste servicii medicale vitale.

Cerem imperativ urgentarea formalităților și redeschidea cât mai rapidă a tuturor secțiilor de urgență din spitalele publice.
În Bucureşti, doar 12 spitale, din 23, au obţinut avize temporare pentru creşterea numărului de paturi destinate pacienţilor non-Covid, din cauza incompetenței conducerii Ministerului Sănătății.
Trebuie să înceteze imediat blocajul instituit de guvern încă de acum un an la adresa bolnavilor cronici, care n-au mai putut beneficia de serviciile medicale gratuite în spitalele de stat, fapt ce a produs deja efecte nefaste! Și a plasat România pe un rușinos loc 10 mondial la mortalitate excesivă!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după votul pe moţiunea de cenzură: „Oamenii o duc din ce în ce mai rău, dar guvernanţii ne spun că în ţară viaţa e roz”

Gabriela Firea acuză Guvernul Cîţu că împiedică accesul românilor la servicii medicale vitale. „PSD cere insistent guvernului să ia măsuri urgente pentru revenirea la normalitate”

De asemenea, Gabriela Firea cere Guvernului că nu încalce drepturile prin faptul că i-ar obliga pe medici să se vaccineze.

„PSD cere insistent guvernului să ia măsuri urgente pentru revenirea la normalitate, pentru debirocratizarea procedurilor și pentru redeschiderea spitalelor, în totalitate, pentru bolnavii cronici.
Avertizăm guvernul să nu încalce legea, drepturile și libertățile fundamentale, forțându-i pe medici să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor, pentru a putea profesa. Asta este respinsabilitatea  guvernului! Așa s-a procedat în întreaga lume!

Ar reprezenta o presiune de ordin material asupra cadrelor medicale și ar încălca și prevederile legale privind consimțământul liber”, a mai precizat fostul primar general Gabriela Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea, replică pentru Florin Cîţu pe tema vaccinării: Am difuzat dovada! Hai cu realizările woooww!

 


loading...
Partenerii noștri