Gabriela Firea, acuzaţii grave la adresa PNL şi USR: „Şi-au învăţat membrii din secţiile de votare să anuleze voturile mele”

Gabriela Firea face acuzaţii grave la adresa PNL şi USR, ai căror reprezentanţi şi-ar învăţa membrii din secţiile de votare să anuleze voturile actualului primar al Capitalei. În emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, Firea a spus că are informaţii certe în acest sens.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 18:04
Gabriela Firea, acuzaţii grave la adresa PNL şi USR: „Şi-au învăţat membrii din secţiile de votare să anuleze voturile mele”

Alegeri locale 2020Am citit şi eu şi am primit indicii că se poate interveni în sensul fraudării alegerilor. (…) Din câte aud şi cred că aud  destul de bine, PNL şi USR au încercat să îşi înveţe membrii din secţiile de votare să anuleze voturile mele spre exemplu şi ale celorlalţi candidaţi din partea noastră. Am primit informaţii că la câteva dintre şedinţe li s-a arătat modalitate prin care, purtând mănuşi şi lipind pe un simplu deget o mică stampila din cauciuc, poţi să murdărești buletinul de vot astfel încât să pretinzi că trebuie să fie anulat. Această informaţie am primit-o şi sper ca instituţiile statului să verifice până la capăt şi să constate dacă există astfel de încercări de forţare de anulare a voturilor pentru mine şi pentru ceilalţi candidaţi social-democraţi, primari în funcţie în principal„, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

SONDAJ IRSOP Alegeri Locale 2020, răsturnare de situatie, ROCADĂ intre Gabriela Firea şi Nicuşor Dan

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, susţine că are informaţii potrivit cărora şefi din Poşta Română îşi presează subordonaţii să voteze candidaţii PNL, fie prin ameninţări, fie prin promisiuni de majorări salariale. 

„Conducerea Poștei Române a chemat câte 60-70 de angajați pe la terase să le promită majorări salariale și să le ceară să voteze cu candidații PNL. Avem fotografii, dovezi, nu umblu cu zvonuri. Oamenii vorbesc. Oamenii care au fost luați cu japca la aceste întâlniri nu au fost confortabili cu această manieră nedemocratică de a fi luați cu japca și să li se spună cu cine să voteze. Nu este normal să vină un șef și să spună: dacă vrei să mai ai loc de muncă și dacă vrei mărire de salariu, votezi cu candidatul PNL. La câte instituții s-au întâmplat aceste lucruri? Nu e normal”, a declarat Firea la A3.

Câți bani a cheltuit, de fapt, Primăria Generală pentru a lupta cu COVID-19

„Am cheltuit peste 10.000.000 de euro. Ni s-a spus ‘cheltuiți, cheltuiți, cheltuiți, abandonați șantierele, abandonați celelalte obiective, pentru că Guvernul vă va deconta acești bani din surse naționale, bugetul țării și din fonduri europene’. Noi, am crezut pe cuvânt și am făcut toate cheltuielile necesare pentru cele 19 spitale, de asemenea pentru toate persoanele din carantină în București.

Au fost mii de persoane în București venite din toate țările Europei – toate aceste cheltuieli, nu doar doar de cazare, ci și de alimentație, îmbrăcăminte, asistență și sanitară și, de multe ori, psihologică, și îngrijirea copiilor, au fost acoperite de către Primăria Capitalei”, a precizat Gabriela Firea.