Gabriela Firea ameninţă consilierii care nu vor să voteze proiectul de hotărâre în cazul Constanda: „Ne vor bloca conturile”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în şedinţa Consiliului General de joi dimineaţa că trebuie să se oteze acest proiect pentru a scăpa Primăria Capitalei de datoriile provocate de Traian Băsescu, în urmă cu 16 ani, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 07:05
Gabriela Firea ameninţă consilierii care nu vor să voteze proiectul de hotărâre în cazul Constanda: „Ne vor bloca conturile”

Gabriela Firea a precizat în timpul şedinţei de joi dimineata a Consiliului General că problema actuală cu familia Constanda nu este recentă, ci datează de 16 ani, din timpul când primarul general al Capitalei era Traian Băsescu. 

Înainte de şedinţa de astăzi, Primăria Capitalei a fost evacuată din cauta unui anunţ că în cladire se află o bombă. Se pare că o femeie ar fi sunat la relaţii cu clienţii şi ar fi făcut această precizare, astfel că s-a demarat o anchetă cu privire la incident. 

Citeşte şi: Alertă cu bombă la Primăria Capitalei! Pirotehniştii au fost chemaţi de urgenţă

Conform spuselor acesteia, Primăria Capitalei ar avea de dat familiei Costanda suma de 115 milioane de euro. 

„Vreau să informez toţi cetăţenii României şi în special să-i informez pe Bucureşteni, că este vorba de nişte păcate pe care noi le tragem acum, dar ele datează de acum 16 ani. Nu este vina noastră că trebuie să plătim urgent 115 milioane de euro familiei Costanda, care se consiferă nedreptăţită de minicipiul Bucureşti, de Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea la şedinţa Consiliului General al Capitalei. 

Gabriela Firea a declarat că familia Costanda cere acum un teren echivalentul sumei cerute, în Cartierul Francez. 

Citeşte şi: PMB trebuie să-i acorde lui Costică Costanda un teren de 15.000 mp în Satul Francez, în contul datoriei de 115 milioane de euro

„Daca Primăria Capitalei cedează aceast teren, de 15 mii de metri pătraţi din Cartierul Francez, familia Constanda nu va mai avea pretenţia de a primi 115 milioane de euro. Au fost multe procese de rol în ultimii ani. Vă daţi seama ce încărcătură are această şedinţă de consiliu, dacă unii s-au pretat inclusiv să ameninţe cu bombe cu jumătate de oră înainte de şedinţa de consiliu să fim sunaţi să părăsim această clădire. Dacă nu votăm astăzi acest proiect de hotărâre, pe care l-aţi mai respins de două ori, ar fi a treia încercare pe care o fac să salvăm Bucureştiul, altfel conturile noastre vor fi blocate. În acest caz, de săptămâna viitoare nu mai putem să plătim nimic în spitalele din Bucureşti. Nu mai putem să plătim nimic în ceea ce priveşte subvenţia în transportul public în comun”, a adăugat Gabriela Firea.