Gabriela Firea, anunț de ultima oră despre plecarea sa la Bruxelles: ”Nu a fost proiectul vieții mele”

Gabriela Firea a fost invitată la Antena 3, acolo unde a vorbit despre candidatul comun susținut de PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, dar și despre poziția pe care o are aceasta în situația de față. Gabriela Firea a vorbit și despre plecarea la Bruxelles, la Europarlamentare.

27 mart. 2024, 20:50
Gabriela Firea, anunț de ultima oră despre plecarea sa la Bruxelles: ”Nu a fost proiectul vieții mele”

Gabriela Firea a declarat că a acceptat și decizia politică de a nu mai fi susținută pentru funcția de primar al Bucureștiului, însă a afirmat că va continua să activeze în interiorul PSD.

Citește și Gabriela Firea: „M-am pregătit trei ani şi jumătate pentru o candidatură la Primăria Capitalei”. Ce procent crede că va scoate Nicuşor Dan

Printre altele, fosta primăriță a Capitalei a vorbit și despre plecarea la Bruxelles.

„Nu a fost proiectul vieții mele, nu a fost viziunea mea, dar nu cred că e o retrogradare”, a declarat Gabriela Firea.

Întrebată dacă poate decizia a fost o soluție pentru a scăpa de aceasta, Gabriela Firea a spus:

„Eu sper că nu! Eu sunt muncitoare, eu sunt preocupată de atragerea de fonduri europene, un miliard de euro am atras eu cu echipa mea, asta nu poate fi șters. Nici domnul Dan, nimeni, adevărul iese la suprafață, chiar dacă nu le place unora care au intenționat să mă scoată din politică.

Preocupările mele sunt femeile, egalitatea de șansă între femei și bărbați, copiii, tinerii. Bucureștiul e orașul care m-a înfiat, am venit la facultate aici, mi-am format aici o familie, prieteni, aici este viața mea. Chiar glumeam cu Cîrstoiu că am venit amândoi din alte părți și am rămas aici”, a spus Gabriela Firea, la Antena3.

”Nu îmi va fi ușor”

Fosta primăriță a Capitalei a fost întrebată și cum va gestiona situația, odată ce are și o familie de care trebuie să aibă grijă în continuare.

„Cum vă veți vedea cu domnul Pandele? Va face el naveta?”, a fost întrebată Gabriela Firea de către Sabina Iosub.

Citește și Gabriela Firea, primele păreri despre Cătălin Cîrstoiu: „Are un procent destul de mare. E foarte important ca primar să știi să asculți opiniile celorlalți”

„Din când în când vizite, copiii sunt aici la școală, nu îmi va fi ușor, sunt un om conștiincios, nu am chiulit niciodată, nu m-am ascuns în dulap în pandemie, noi am fost în prima linie, în toate școlile, adaptarea va fi mai dificilă dar mă bazez pe sprijinul familiei. Dar da, vizite”, a spus Gabriela Firea.