Gabriela Firea, anunţ important pentru bucureştenii aflaţi la carantină sau izolaţi în case

Gabriela Firea a anunțat, pe pagina de Facebook, noi facilități pentru adulții și copiii aflați în carantină.

22 mart. 2020, 15:25
Gabriela Firea, anunţ important pentru bucureştenii aflaţi la carantină sau izolaţi în case

„Teatru, spectacol, lectură, muzee virtuale – toate, de acasă.Primăria Capitalei, prin instituțiile publice de cultură (teatre, biblioteci, muzee) pregătește noi mijloace alternative de petrecere a timpului liber pentru adulti, dar și pentru cei mici!

 

În următoarele zile, mai multe instituții au programat spectacole, redifuzări sau activități culturale care vor putea fi urmărite pe paginile web sau de socializare ale acestora. Demersul este menit să încurajeze, o dată în plus, această retragere temporară a bucureștenilor în case, atat de necesara pentru reducerea răspândirii noului virus și pentru protejarea persoanele vulnerabile.

Încercăm să ne adaptam așa încât statul acasă să nu ne priveze total de evenimentele sau locurile plăcute pe care obișnuiam să le frecventăm. Sperăm că actorii și ceilalți oameni de cultură vor reuși să aducă un strop de bucurie și de culoare în casele bucureștenilor în aceste zile în care este atât de important să #staiacasă”, a scris Gabriela Firea.

Printre activitățile menționate de Firea se află cele realizate de:

  • TEATRUL DE ANIMATIE „TANDARICA” , care difuzează în regim de transmisie live, înregistrări ale spectacolelor din arhiva Teatrului, care vor putea fi vizionate timp de 90 min.
  • OPERA COMICA PENTRU COPII, care a pregătit surprize online pentru spectatori, în perioada 17-29 martie
  • TEATRUL DRAMATURGILOR ROMANI, care a planificat pentru perioada 18– 31 martie următorul set de activități culturale:
  • Proiectul UN DRAMATURG AZI – promovarea zilnică a unui dramaturg român prin intermediul unor postări informative pe rețelele de socializare, începând cu ora 13.00.
  • CLIPURI TDR – spectacole-lectură realizate de studenții facultăților de artă conform parteneriatului existent între acestea și teatru, întâlniri online cu actorii colaboratori, începând cu ora 19.00.
  • LABORATOR DE CREAȚIE TEATRALĂ, unde elevii școlilor bucureștene vor avea ocazia să lectureze un scenariu pe baza textului „La lilieci” de Marin Sorescu.
  • ȘCOALA DIN TEATRU, care va oferi zilnic jocuri și activități pentru publicul tânăr, începând cu ora 10.00.
  • Totodată, printre instituțiile care vor oferi programe pentru petrecerea timpului liber în această perioadă de izolare se află și Teatrul Ion Creangă, Teatrul Mic, Teatrul Municipal L.S Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon și Teatrul Stela Popescu.