Gabriela Firea anunță că vrea să se întoarcă la Primăria Capitalei: „Dacă cetăţenii mă vor vota, mă voi întoarce”

Gabriela Firea a mărturisit că vrea să se întoarcă la Primăria Capitalei. Prim-vicepreședintele PSD a spus că, dacă cetățenii o vor vota la următoarele alegeri, se va întoarce în funcția de primar general al Capitalei.

03 aug. 2022, 22:37
Gabriela Firea anunță că vrea să se întoarcă la Primăria Capitalei: „Dacă cetăţenii mă vor vota, mă voi întoarce”

Gabriela Firea a explicat că sunt discuţii incipiente în coaliţia de guvernare referitoare la o eventuală susţinere comună a PNL şi PSD, dar că ea se bazează în primul rând pe susţinerea partidului din care face parte, respectiv PSD.

Întrebată dacă va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Firea a spus că își dorește acest lucru. ”Dacă cetăţenii mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Mi-aş dori să candidez, dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă lucrurile sunt funcţionale, dacă mai am energie, putere ca acum”, a declarat Gabriela Firea.

”Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte. Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2000 24 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez. Este decizia domniilor lor, dacă vor veni cu un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să să avem o alianţă politică şi să îi reprezint şi pe ei cu cinste, aş spune eu, pentru că am avut foarte multe proiecte social-democrate la Capitală, dar şi foarte multă liberare şi mă refer aici la investiţii”, a mai spus Gabriela Firea.

Ministrul Familiei l-a criticat pe actualul primar, Nicuşor Dan, despre care a spus că este analist politic.

”Am văzut că domnul Dan este în lipsă de profesionişti în administraţie, am văzut că este analist politic şi a afirmat într-un interviu că dumnealui sigur va avea susţinerea clasei politice şi că nu ştie dacă voi avea eu. Până în acest moment nu mă îndoiesc de susţinere a colegilor din Partidul Social Democrat, a preşedintelui Ciolacu, a secretarului Paul Stănescu, a prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu, care a şi manifestat acum 2 zile această susţinere la alegerile de la Sectorul 4 , unde a fost reales colegul nostru, domnul primar Daniel Băluţă”, a spus Firea.