Gabriela Firea anunţă intenţiile PSD: „PSD nu va susţine niciun alt guvern al dreptei propus de preşedinte”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunţă intenţiile PSD după ce moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu va fi votată.

30 sept. 2021, 12:22
Gabriela Firea anunţă intenţiile PSD: „PSD nu va susţine niciun alt guvern al dreptei propus de preşedinte”

Gabriela Firea a prezentat calculul simplu din care rezultă că, în cazul în care toţi parlamentarii PSD, AUR şi USR-PLUS vor vota pentru moţiune, aşa cum au declarat, atunci numărul necesar de voturi va fi atins cu lejeritate.

„Indiferent ce vor unelti cei de la putere, noi vom prezenta azi și vom dezbate marți moțiunea de cenzură împotriva guvernului. Calendarul stabilit este ireversibil, nu mai poate fi dat înapoi și nu mai poate fi oprit oricâte tertipuri ar mai invoca guvernanții.

De marți, acest executiv va fi istorie! USR-Plus va trebui să iasă din jocul dublu pe care l-a făcut acum. PSD își va mobiliza toți parlamentarii la vot! Sunt excluse orice negocieri!

E nevoie de 234 de voturi ca moțiunea de cenzură să treacă și guvernul incompetent să fie alungat de la conducerea țării. PSD are 157 de parlamentari, care, cu toții, au semnat și susțin moțiunea de cenzură. USR are 80 de parlamentari, iar AUR 43.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, scenariu pentru după moţiune: „Suntem dispuşi să numim un premier, dar încă nu îmi pun problema să fiu eu”

Gabriela Firea: „Soluţia corectă este crearea unei noi majorităţi rezultate din voinţa românilor”

Dacă și USR și AUR își respectă angajamentele publice și votează moțiunea, vor fi 280 de voturi pentru, mult peste cele 234 necesare, și acest guvern va deveni istorie.

PSD nu va susține niciun alt guvern al dreptei propus de presedinte, nu va intra sub nicio formă la guvernare și va acționa hotărât pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Soluția corectă și reală, la profunda instabilitate și haos politic din prezent, este crearea unei noi majorități rezultate din voința românilor.
Am analizat acest subiect grav împreună cu presedintii si parlamentarii din Bucuresti.”, a scris Gabriela Firea.

Citeşte şi: AUR a depus în Parlament un proiect de lege pentru încetarea stării de alertă pe teritoriul României