Gabriela Firea anunţă lansarea unui site gratuit pentru eliberarea de reţete şi concedii medicale în vreme de coronavirus

Primarul general Gabriela Firea a anunţat vineri că Administraţia Spitalelor din Bucureşti, care administrează cele 19 unităţi medicale din subordinea municipalităţii, a lansat o plaftormă medicală gratuită care poate fi folosită pentru obţinerea de reţete medicale şi de concedii medicale. De asemenea, a devenit funcţional şi o linie telefonică la care pensionarii pot obţine asistenţă medicală.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 12:01

Edilul a precizat că, în afara de boala provocată de noul coronavirus, există şi alte tipuri de afecţiuni care trebuie supravegheate, diagnosticate şi tratate.

„Ne-am gândit să creem o platformă gratuită online pe care poate să o acceseze absolut oricine fie pentru a obţine o diagnosticare, un tratament, o reţetă sau un concediu medical. Această platformă fucţionează deja. Este validată de peste 2.000 de pacienţi din Bucureşti care au avut nevoie de sfatul unui medic pe diferite afecţiuni”, a declarat Gabriela Firea.

Sunt peste 500 de medicii din Bucureşti care răspund pacienţilor care au diferite întrebări în această perioadă de pandemie de coronavirus.

„Site-ul este foarte simplu: pacient.assmb.ro . Pentru persoanele care nu au capabilităţi să aceseze, am creat un call center la numărul: 0374.887.887″, a precizat Gabriela Firea.

Primarul general a explicat că se poate apela la această platformă pentru sfaturi medicale, reţete sau concedii în aşa fel încât să nu fie aglomerate în plus spitalele în această perioadă.

Gabriela Firea a mai menţionat că platforma are integrată o opţiune prin care pacienţii pot încărca documentele medicale necesare.