Gabriela Firea anunţă noi programe pentru depăşirea crizei demografice din România: „Stimularea natalităţii este un obiectiv naţional şi o prioritate a Guvernului”

Ministrul Familiei şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că îşi continuă misiunea principală, de a pune capăt crizei demografice din România, prin programe care să stimuleze natalitatea.

14 ian. 2022, 17:06
Gabriela Firea anunţă noi programe pentru depăşirea crizei demografice din România: „Stimularea natalităţii este un obiectiv naţional şi o prioritate a Guvernului”

Gabriela Firea a dezvăluit că a avut o întâlnire pe această temă cu academicianul Cătălin Zamfir, pe care l-a şi cooptat în Consiliul Ministerului, un organism cu rol consultativ în elaborarea de politici pe care Ministerul Familiei să le implementeze.

„Trecem printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică de creștere a natalității concepută împreună cu cele mai importante instituții ale statului. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm.

Astăzi, m-am întâlnit cu academicianul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții. Am pus bazele colaborării dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Academia România pentru realizarea de proiecte și strategii care să ajute România să depășească această criză demografică. La întâlnire a participat și secretarul de stat, doamna Doina Pârcălabu.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă că a avut Covid, chiar dacă e vaccinat cu trei doze: „Solicit coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde”

L-am invitat pe domnul academician Cătălin Zamfir să facă parte din Colegiul Ministerului, organism consultativ care va furniza elemente solide pentru fundamentarea politicilor pe care le gândim pentru familie și tineret.

Ministerul pe care îl conduc a fost înființat tocmai pentru a realiza programe și proiecte care să ajute România să treacă de criza demografică. Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele.

Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie.

#MinisterulFamiliei #Natalitate #ProiectePentruOameni”, a scris Gabriela Firea, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi: George Simion şi un grup de simpatizanţi AUR au dat buzna în Primăria Timişoara pentru a-l căuta pe Dominic Fritz. Reacţia edilului: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică”