Gabriela Firea anunţă teste gratuite de COVID-19 pentru cei care pleacă în vacanţă şi au nevoie de teste

Bucureştenii care şi-au plănuit vacanţele în ţări care cer obligatoriu testul COVID vor fi testaţi gratuit de Primăria Capitalei. Proiectul a fost anuntat de primarul Gabriela Firea si ar urma să fie votat săptămâna viitoare într-o şedinţă a Consiliului General.

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 11:32
Gabriela Firea anunţă teste gratuite de COVID-19 pentru cei care pleacă în vacanţă şi au nevoie de teste

Proiectul va fi inițiat de Primăria Capitalei (PMB) și va fi votat de urgență în ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), a anunţat Gabriela Firea.

Programul Vacanța 2020 va consta în teste efectuate cu titlul gratuit pentru toți cei care au planificate vacanțe în afara țării.

Noi restricţii la graniţele României. Sunt vizaţi şi românii. Anunţ de ultima oră de la Budapesta

În ultimele zile din cauza numărului de cazuri de infecții în România tot mai multe state le cer cetățenilor români dovada că au făcut recent un test COVID-19.

 

Unde te poţi testa pentru COVID-19 dacă urmează să pleci în Grecia. Testul este OBLIGATORIU în mai multe ţări

Ministerul Sănătăţii a publicat lista centrelor de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să călătorească în Grecia.

„În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, a anunţat Ministerul Sănătăţii. 

VEZI AICI LISTA CENTRELOR DE TESTARE PENTRU COVID-19

Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, ora 6.00, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a informat, sâmbătă, MAE.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

De asemenea, este  obligatorie completarea unui formular electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Greciei cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. Acum, autorităţile elene au suspendat emiterea de formulare pentru deplasarea terestră prin vama Kulata până marţi. 

Decizie de ultima oră pentru turiştii români care vor să plece în Grecia. Formularul electronic, indisponibil până marţi


loading...