Gabriela Firea: Aproape 500 de şcoli din Capitală nu au aviz ISU

Aproape 500 de şcoli din Bucureşti nu au încă avizele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), iar autorităţile locale sunt în legătură cu reprezentanţii ISU pentru a remedia problema, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

06 sept. 2016, 12:23
Gabriela Firea: Aproape 500 de şcoli din Capitală nu au aviz ISU

În jur de 500 de şcoli din Capitală nu au aviz de la ISU, reprezentanţii primăriilor de sector fiind în legătură cu reprezentanţii ISU pentru a remedia situaţia, a spus marţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„M-am întâlnit luni cu primarii de sectoare care aveau situaţia în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, mi-au defalcat categoriile de probleme semnalate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Din nefericire, o situţie tragică, cum a fost cea de la Colectiv, a înăsprit foarte mult condiţiile de avizare din partea ISU şi acum, unităţi care nu ar fi avut niciun fel de problemă îna primi astfel de avize sunt în oarecare dificultate. Primarii de sectoare, care au în administrare toate şcolile din Capitală, mi-au spus că au situaţia sub control şi sunt într-o permanentă legătură cu reprezentanţii ISU tocmai pentru a toate avizele necesare şi pentru a îndrepta probleme pe care le au în acest moment. Sunt aproape 500 de şcoli, dar multe din ele au deja avize de funcţionare”, a spus Firea, conform Mediafax. 

Anul şcolar 2016-2017 începe luni, 12 septembrie. Până atunci, directorii şcolari trebuie să facă toate pregătirile necesare pentru a-i primi pe elevi în condiţii de siguranţă.


loading...
Partenerii noștri