Gabriela Firea aruncă BOMBA: „Din 4.600 de teste PCR efectuate în Bucureşti, doar 4 au fost pozitive”

Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, a intervenit luni prin videocall la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, pentru a comenta decizia de a amâna planul de relaxare anunţat pentru 1 iulie.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 18:00
Gabriela Firea aruncă BOMBA: „Din 4.600 de teste PCR efectuate în Bucureşti, doar 4 au fost pozitive”

„Din pacate, Romania inregistreaza un record negativ, nu se testeaza persoane asimptomatice, pentru a se afla zonele de risc, pentru care s-ar putea pastra anumite masuri restrictive, iar altele, care au foarte putine cazuri sau deloc raman cu aceste restrictii.

As vrea sa stiu cum si-a dat domnul ministru seama de aceasta raspandire comunitara, daca refuza sa faca teste de anticorpi, ca sa vedem exact cati romani au fost deja infectati si au trecut usor prin boala?

Am vazut si eu aceasta imensa gafa (raportarea de sambata nr) si eu spun ca nu este doar atat, ci s-a dorit sa fie speriata populatia, dar au revenit cand au vazut reactia prompta. Pana la urma, cetatenii Romaniei trebuie sa stie cu nume si prenume cine sunt acei oameni care iau aceste decizii la nivel national. In Bucuresti treaba este clara, testarea a fost blocata de ministerul Sanatatii, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel national. Din 11.000 de bucuresteni inscrisi in programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate si din acestea doar 4 au fost pozitive.

Ministerul nu vrea sa recunoasca rolul primariei si faptul ca noi am salvat vieti, pentru ca noi am dotat cele 19 spitale, cand ei ziceau ca e doar o gripa. Si domnul Tataru se mai si victimiza, ca a fost carne de tun, ca a mers prin spitale. Eu stau numai pe teren, poit sa ma infectez oricand, dar eu nu ma ascund sub pat, sa-mi protejez sanatatea mea.”, a spus Gabriela Firea.