Gabriela Firea, atac furibund la adresa Guvernului Cîţu. „Doi dintr-o lovitură! Înghețarea salariilor şi pensiilor va determina o sărăcire a populației”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, susţine că Guvernul condus de Florin Cîţu este unul al "perdanţilor" deoarece "recunoaște austeritatea și traiul greu pentru toți românii", în loc să stimuleze economia prin încurajarea investiţiilor publice şi a consumului.

29 dec. 2020, 17:16
Gabriela Firea, atac furibund la adresa Guvernului Cîţu. „Doi dintr-o lovitură! Înghețarea salariilor şi pensiilor va determina o sărăcire a populației”
Sursa Foto: Mediafax FOTO

Gabriela Firea a criticat măsurile anunţate de Guvernul Cîţu şi avertizează că îngheţarea salariilor, a pensiilor şi a venitului minim de incluziune vor determina o „sărăcire a populaţiei”.

„Doi dintr-o lovitură! Un pumn în plex de la guvern și pentru angajatul la stat, și pentru cel de la privat! Înghețarea salariilor, a pensiilor, a venitului minim de incluziune, precum și a altor beneficii muncite pentru a fi obținute, scumpirea energiei, toate vor determina o sărăcire a populației, scăderea puterii de cumpărare cu efecte directe în profitul, și-așa afectat de pandemie, al societăților private”, a scris prim-vicepreședintele PSD, pe Facebook.

Gabriela Firea: „Când ai pușculița plină de la clienții de partid, normal că nu crezi în lacrimile medicilor”

Fostul primar al Capitalei a precizat că, pe fondul austerităţii, firmele private vor fi nevoite să-şi restrângă activitatea şi să renunţe la o parte dintre angajaţi.

„Ca peste tot în lume, ce măsuri pot lua privații, pentru a încerca să supraviețuiască în jungla #DeDreapta de la noi?
Restrângeri de activități, renunțare la o parte din personal, la proiecte, contracție peste tot.
În loc de stimularea economiei prin finanțarea investițiilor publice, prin încurajarea consumului, prin creșterea veniturilor la bugetul național – au pârghiile puterii -, #GuvernulPerdanților recunoaște austeritatea și traiul greu pentru toți românii.

Când ai pușculița plină de la clienții de partid, normal că nu crezi în lacrimile medicilor și ale profesorilor sau în suferința salariaților de la stat și privat, ori în disperarea pensionarilor!”, a mai menţionat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Primarii din țară, în frunte cu Emil Boc, critică Guvernul Cîțu: ”Dialogul instituțional nu este o opțiune”

De asemenea, Gabriela Firea a amintit despre primarii de dreapta, în frunte cu președintele Asociației Municipiilor, Emil Boc, care au criticat Guvernul Cîțu pentru lipsa de transparență în adoptarea unor măsuri care vizează Codul Administrativ.

„Primarii #DeDreapta îl critică pe premierul #DeDreapta pentru că îi ignoră și ia măsuri fiscal-bugetare cu impact major fără să-i consulte. Declarație corectă! Dar, pentru un impact major și pentru obținerea efectului scontat, logic ar fi ca primarii revoltați pe bună dreptate să-i sfătuiască pe parlamentarii lor #DeDreapta să nu voteze #BugetulAusterității și al #Disprețului. Punct ochit, punct lovit!”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Sursa Foto: Mediafax FOTO