Gabriela Firea, atac la Cîţu şi Raluca Turcan: În vârf de pandemie, Guvernul taie veniturile cadrelor medicale implicate!

Gabriela Firea îi critică pe Florin Cîţu şi Raluca Turcan şi spune că austeritatea s-a instalat. Fostul primar al Capitalei a răbufnit după memorandumul care plafonează sporurlie la 20% din salariu.

15 apr. 2021, 19:23
Gabriela Firea, atac la Cîţu şi Raluca Turcan: În vârf de pandemie, Guvernul taie veniturile cadrelor medicale implicate!

Gabriela Firea, atac la Cîţu şi Raluca Turcan. Social-democrata spune că este vorba de o dublă tăiere, ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor cu aproape 50%.

Gabriela Firea, atac la Cîţu şi Raluca Turcan. Anunţul făcut de fostul primar al Capitalei!

„Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan și Florin Cîțu nu s-au lăsat și, în ciuda observațiilor venite din ministere, au aprobat Memorandumul privind tăierea veniturilor! Potrivit Memorandumului, se plafonează sporurile la 20% din salariu, în condițiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung acum și la 80%.
Același act prevede ca sporul pentru condiții deosebite să fie de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat!

O dublă tăiere! Ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alți angajați din sistemul sanitar, dar și de aproximativ 20% pentru angajații din Învățământ. Și alte categorii de bugetari precum pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii vor fi afectate. Nu numai că Guvernul nu a respectat Legea 153/2017 și nu a mărit veniturile, dar acum le și taie!

Culmea ironiei, motivul invocat este că între diverse categorii există discrepanțe, dar acestea au fost posibile tocmai din cauza neaplicării Legii salarizării unitare, care a fost înghețată de către Guvern! În vârf de pandemie, Guvernul a catadicsit să taie veniturile cadrelor medicale implicate în combaterea ei!

#NePasăDeOameni
#JunglaDeDreapta”, a declarat Gabriela Firea, pe contul de Facebook.

Citeşte şi: Legea salarizării 2021. Sporurile vor fi plafonate la 20% din salariul de bază. Ce vrea ministerul Muncii
 

Un nou proiect vizează revizuirea sistemului de acordare a sporurilor. Executivul urmărește plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual. În memorandum se precizează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar.  Se ajunge în situația acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ despre sporuri: Am descoperit beneficii despre care nu știam că există. Am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank, dar am fost blocat de sistem


loading...
Partenerii noștri