Florin Cîţu, anunţ despre sporuri: Am descoperit beneficii despre care nu știam că există. Am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank, dar am fost blocat de sistem

Premierul Cîțu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că are în vedere tăierea sporurilor bugetarilor după ce a descoperit sporuri despre care nici nu știa că există.

03 feb. 2021, 17:36
Florin Cîţu, anunţ despre sporuri: Am descoperit beneficii despre care nu știam că există. Am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank, dar am fost blocat de sistem

Florin Cîţu, anunţ despre sporuri. Şeful Guvernului a declarat că a avut în vedere tăierea salariilor de la CEC și EximBank în perioada în care era ministru al Finanțelor, dar a fost blocat de sistem. „Nu voi renunța”, a precizat premierul.

Florin Cîţu, anunţ despre sporuri. Ce anunţ a făcut premierul

„Am terminat acea analiză şi sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le ştie şi o să le prezint în perioada următoare. Am descoperit sporuri despre care nu ştiam că există. Am descoperit situaţii în care legislaţia în vigoare nu este respectată, în ce priveşte suma sporurilor. Veţi vedea. Va fi transpusă, cred că vom veni în zilele următoare, chiar public voi prezenta modificările care vor apărea, dar, aşa cum am spus, urmează Legea salarizării unitare, pe care o vom modifica în acest an, şi acolo vom corecta şi cea mai mare modificare sau cea mai importantă modificare în această lege este să faci legătura între performanţă şi venit.

Acest lucru nu există astăzi în Legea salarizării. Sporurile sunt date după ureche, veniturile la fel, cresc, sau salariile sunt date într-un mod aleatoriu. Vom introduce criterii de performanţă. Se poate face acest lucru şi putem să le dăm şi sporul, dacă acesta există, pe criterii de performanţă. Este cea mai importantă modificare pe care o vom face la legea salarizării”, a explicat Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, întrebat dacă a finalizat analiza privind sporurile din sistemul bugetar.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre bugetul pe 2021. „Suntem aproape de forma finală. Începe să repare anomalii introduse în legislaţia”

Întrebat despre salariile de la Autoritatea Rutieră, după ce presa a scris despre salariile de acolo, premierul a precizat că că trebuie redus numărul persoanelor aflate în consiliile de administrație.

„Reforma va include și sistemul de salarizare. Ar trebui să reducem numărul celor din consilile de administrație. Eu am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank când am fost ministru al Finanțelor și am fost blocat de sistem. Nu renunț”, a mai declarat Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă austeritate: „2021 este anul reformelor. Cine nu se reformează, nu primeşte bani”


loading...
Partenerii noștri