Gabriela Firea atrage atenţia: Pensiile si vârsta de pensionare sunt în pericol. Mint cu nonșalanță!

Gabriela Firea vine cu un avertisment dur. Social-democrata susţine că pensiile vor fi înghețate și se va mări vârsta de pensionare, iar informația ar fi ajuns la Bruxelles, prin PNRR.

25 mai 2021, 18:35
Gabriela Firea atrage atenţia: Pensiile si vârsta de pensionare sunt în pericol. Mint cu nonșalanță!

Gabriela Firea atrage atenţia. Aceasta este de părere că pensiile vor fi înghețate, iar vârsta de pensionare va fi majorată, după cum ar fi precizat autoritățile chiar în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Gabriela Firea atrage atenţia: Pensiile si vârsta de pensionare sunt în pericol. Mint cu nonșalanță!

„Pensiile si vârsta de pensionare sunt în pericol! Guvernul a transmis la Bruxelles, prin PNRR, fără ca cineva să ceară, că va îngheța pensiile, va mări vârsta de pensionare, dar și condiția de vechime! E scris negru pe alb în documentele ajunse la Comisia Europeană! Este un angajament fără respectarea căruia nu vom primi banii promiși de la UE!

Astăzi Cîțu, Orban și Turcan spun că nu au de gând! Dar, verba volant, scripta manent! Și nu e prima dată când mint cu nonșalanță!

Atenție, dacă forma finală a PNRR va conține aceleași angajamente, adio majorări de pensii până în anul 2027! PSD se va opune vehement și va face uz de toate mijloacele legale și constituționale pentru a opri angajamentele Guvernului austerității”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Creşte vârsta de pensionare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă conţine o serie de modificări extrem de importante pentru români. Printre acestea se află şi reformarea sistemului de pensii. Analistul economic Claudiu Vuţă a analizat principalele aspecte ale documentului care urmează să fie discutat şi aprobat de Comisia Europeană.

Majorarea vârstei de pensionare, asumată prin PNRR, este o palmă dată românilor care au muncit o viaţă, au plătit CAS şi nu au beneficiat de legi speciale. Analistul economic Claudiu Vuţă a analizat principalele aspecte ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) privind reformarea sistemului de pensii în publicaţia project-e.ro.

„Să presupunem că vârsta de pensionare se va ridica la 68 sau 69 de ani, în cazul bărbaţilor şi la 65 de ani, în cazul femeilor, iar speranţa de viaţă va fi nu de 75 de ani, ca in prezent, ci de 77 de ani. Cei care au trăit doar cu salariul minim vor primi o pensie derizorie, minimă, deşi au plătit in decursul anilor sume de ordinul sutelor de mii de lei la buget.

Cei care au trăit cu un salariu mediu vor avea o pensie nu minimă, dar oricum derizorie. În prezent, valoarea pensiei medii este de 1.600 lei, conform Casei Naţionale de Pensii.

În cazul în care majorarea vârstei de pensionare va deveni realitate vom asista la un furt legalizat.

De ce „furt legalizat”? Pentru că în 30-35 de ani plătim sute de mi de lei la buget şi apoi beneficiem de nişte pensii mici, care nu pot asigura un trai decent. Şi din neant a apărut „soluţia”, majorarea vârstei de pensionare”, scrie analistul pentru

Citeşte şi: Pensii 2021. Se reduce vârsta de pensionare pentru această categorie de români. Care sunt condițiile!