Gabriela Firea despre Cazul Caracal: Preşedintele a venit, s-a disculpat, a arătat cu degetul către Guvern şi a plecat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a spus, participanţilor la lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale, să nu fie trişti. "Ce nu te doboară te întăreşte", a afirmat ea. În direct la România TV, Firea anunţă noutăţi pentru bucureşteni şi oferă perspective ale situaţie politice

22 oct. 2019, 17:39
Gabriela Firea despre Cazul Caracal: Preşedintele a venit, s-a disculpat, a arătat cu degetul către Guvern şi a plecat

Gabriela Firea a vorbit în direct la România TV despre ofertele primite de la alte partide şi de boicotul la care a fost supusă de fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a reacționat după ce România TV a difuzat imagini în care mamele celor două fete dispărute de la Caracal, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, își exprimă suferința prin care trec. Edilul a fost întrebat de ce a ajuns România în situația în care nimeni nu poate să le ofere un răspuns. 

”Acestea arată că instituțiile statului au fost cvasi-conduse. De ce spun așa? Pentru că teoretic, fiecare conducător de instituție, de la Palatul Cotroceni, la Parlament, la Guvern, fiecare încearcă, cel puțin teoretic, să rezolve ce are în proximitate, dar nu a existat o preocupare în ultimii cinci ani în legătură cu țara, cu România. Foarte multe planuri și strategii, foarte multe declarații, planuri teoretice, virutuale și mai cred că este o meteahnă românească unde unii care au poziții foarte înalte s-au obișnuit să spună că nu este treaba mea. De vină este celaltă instituție, eventual, de vină sunt niște oameni mai mărunți ca funcție, care sunt scoși și despre care nu se mai știe nimic. Niciodată un om cu probabil cea mai înaltă funcție nu va aduce în fața CSAT-ului o astfel de situație. Cum ar fi normal, pentru că acestea sunt problemele reale ale țării. (…) Președintele a venit, s-a disculpat, a arătat cu degetul către Guvern și a plecat. Ce treabă avea Guvernul? Instituții implicate sunt în subordinea domniei sale”, a precizat Gabriela Firea.