Gabriela Firea, avertisment despre creşterea vârstei de pensionare. „Va fi un genocid social în momentul în care îl obligi pe om să lucreze până la 70 de ani”

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a criticat în termeni duri planurile Guvernului de a îngheţa pensiile şi de a creştere vârsta de pensionare, ca parte a angajamentelor asumate în vederea obţinerii banilor europeni prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

26 mai 2021, 20:53
Gabriela Firea, avertisment despre creşterea vârstei de pensionare. „Va fi un genocid social în momentul în care îl obligi pe om să lucreze până la 70 de ani”
Mediafax foto

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că prezentarea PNRR în Parlament a fost o „surpriză”, însă îl acuză pe premierul Florin Cîţu nu a prezentat proiectele pe care ar vrea să le implementeze.

„Premierul şi miniştrii au venit în Parlament cu nimic. Cîţu a citit un eseu într-o limbă română mediocră. Nu sunt 80 de miliarde, cât ne anunţau în campanie, ci sunt 29 de miliarde care vin, dintre care doar 14 sunt granturi, deci fonduri nerambursabile. 15 miliarde sunt bani pe care-i primim cu împrumut.

Nu s-a mai văzut așa ceva în Uniunea Europeană, nicio țară nu a venit să spună îmi iau banii pentru PNNR, dar uitați ce facem noi în țară: tăiem pensii, salarii, înghețăm totul, creștem taxe și impozite”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3.

Citeşte şi: Gabriela Firea, către Cîţu: Aţi venit cam cu forţa, cum îi e câinelui a linge sare. Nu este normal să aflăm informaţii despre PNRR pe surse sau pe la colţuri

Fostul primar al Capitalei a avertizat că Guvernul va îngheţa pensiile şi salariile pentru a obţine banii din PNRR.

„Despre îngheţarea pensiilor, cheltuielile cu pensiile vor fi menţinute la acelaşi nivel. Cheltuielile publice cu salariile vor fi îngheţate la nivelul anului 2019 maximum. Scrie negru pe alb în documentul trimis către Bruxelles. L-am obţinut de la oficialii europeni.

Ce conţine acest PNRR: Au fost făcute doar declaraţii de bune intenţii. Nu avem cum să-l credem”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea susţine că Guvernul nu va creşte pensiile pentru a obţine banii din PNRR. „Este doar o lovitură dată seniorilor”

Mai mult, Firea îl acuză pe Florin Cîţu că a susţinut în plenul Parlamentului „un discurs politic în care nu răspuns nici măcar unor întrebări”.

„A negat fără argumente. Aceste documente infirmă spusele sale, faptul că ar fi măsuri îndreptate împotriva populaţiei. Orice tânăr responsabil are grijă de părinţii săi, de bunicii săi. În momentul în care nu mai poţi să-ţi cumperi ca pensionari medicamente din pensia ta, nu mai poţi să cumperi aceeaşi cantitate de bunuri.

Este doar o lovitură dată seniorilor. Este şi o lovitură dată tinerilor. Vor trebui ca din banii lor să îi sprijine pe părinţi sau pe seniorii din familie”, a mai precizat Gabriela Firea.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PSD a ţinut să precizeze că guvernanţii au refuzat sprijinul specialiştilor social-democraţi.

„Cea mai mare dezamăgire este aceea s-a venit târziu în Parlament (cu PNRR). A fost refuzat sprjijnul specialiştilor noştri. S-a considerat că e un plan PNL-USR, nu al întregii ţări.

Am pus la dispoziţie toată experienţa colegilor noştri care au şcoală multă faţă de membrii Guvernului. Nu au vrut să fie folosiţi. Acest orgoliu nemăsurat şi trufie”, a mai precizat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Proiectele din PNRR trebuie finalizate până în 2026, altfel pierdem banii. De aceea nu am introdus unele proiecte de care vorbeşte opoziţia” VIDEO

Gabriela Firea dinamitează creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani. „Românii nu se vor mai bucura de pensie”

„Să ţină un om în câmpul muncii până la 70 de ani şi o femeie la 65 de ani, în condiţiile în care speranţa de viaţă este de 69 de ani, înseamnă că direct de la serviciu românii nu se vor mai bucura de pensie. Îşi încheie viaţa într-un mod care nu e corect pentru munca pe care au depus-o.

Va fi un genocid social în momentul în care îl obligi pe om să lucreze până la 70 de ani. Speranţa de viaţă ştiţi cum se calculează? Din pix…

Sporul natural pozitiv se realizează prin încurajarea familiilor, prin susţinerea lor”, a conchis Gabriela Firea, conform sursei citate.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre majorarea vârstei de pensionare: Au fost discuţii cu Comisia Europeană, dar nu s-a luat o decizie!