Gabriela Firea: Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii

Publicat: Sâmbătă, 24 August 2019 15:43 // Actualizat: Sâmbătă, 24 August 2019 15:43 // Sursa: romaniatv.net

Gabriela Firea, primarul Capitalei, critică solicitarea Avocatului Poporului de contestare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind ridicarea maşinilor parcate ilegal.

Foto: facebook.com

"Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile: spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că 'am coborât să-mi iau ţigări'... şi se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!", a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Avocatul Poporului a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi solicită prefectului de Bucureşti atacarea în contencios a Hotărârii CGMB privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate pe reţeaua principală de străzi a Capitalei.

Potrivit acestuia, hotărârea "nesocoteşte normele legale în aplicarea cărora a fost dată şi stabileşte competenţa alternativă a poliţiştilor rutieri sau locali în constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale, iar nu competenţa exclusivă a poliţiştilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege".

"HCGMB decide că, în calitate de agenţi constatatori, poliţiştii locali pot dispune măsura ridicării, prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 şi art. 2031 şi art. 2032 din HG nr. 1361/2006", adaugă sursa citată.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului Gabriela Firea ridicare masini Bucuresti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 ian 14:16
Răspunde | Votează email 0 email
zsigut
Nesimtire totala din partea ei.
1
EUR
4.7748
RON
18 Feb
noapte 1 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H