Gabriela Firea, cercetată de CNCD din cauza „barului de negri”. Primarul Capitalei e acuzat de discriminare

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în urma declaraţiilor primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, referitoare la perioada în care Ludovic Orban era viceprimar al Bucureştiului.

RomaniaTV.net
12 dec. 2019, 10:23
Gabriela Firea, cercetată de CNCD din cauza „barului de negri”. Primarul Capitalei e acuzat de discriminare

Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, a confirmat informaţia, menţionând că procedura este în curs, iar Colegiul ar urma urma să ia anul viitor o decizie referitoare la acest caz.

Gabriela Firea a declarat, pe 8 decembrie, pentru un post tv, că prim-ministrul Ludovic Orban, în perioada în care era viceprimar, „stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale„. „Văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel. Ţevile nu se repară nici cu whiskey, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face şi acum„, a mai spus Gabriela Firea.

Ludovic Orban declarase anterior că la Primăria Capitalei, în perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiţii importante ar fi fost „aproape egale cu zero”.