Gabriela Firea cere demiterea Consiliului de Administraţie al RATB. Liberalii nu vor participa la şedinţa CGMB

Primarul general, Gabriela Firea, cere consilierilor generali demiterea Consiliului de Administrație al RATB, susținând că este singura instituție din Capitală care nu a reacționat prompt în contextul ninsorilor.

06 ian. 2017, 18:22

„Am convocat de îndată o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru mâine dimineaţă (sâmbătă – n.r.), la 9.30, în care voi supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali demiterea Consiliului de Administraţie al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru vremea grea de iarnă pe care o depăşim în acest moment”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei reproşează conducerii RATB că staţiile nu au fost curăţate vineri dimineaţă, că timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, că nu au fost scoase mai multe autobuze pe traseu şi că directorul general al regiei şi-a luat concediu fără să anunţe.

„Am spus de la începutul mandatului că nu ne jucăm cu viaţa bucureştenilor, am spus că prioritatea noastră trebuie să fie confortul bucureştenilor şi turiştilor care vin în această perioadă în Capitală, că sunt un om deschis dialogului şi sprijin orice instituţie pentru a depăşi problemele pe care le are, dar nu fac rabat de la performanţă. Dacă am stabilit ieri foarte clar care sunt responsabilităţile fiecărei instituţii în parte şi toţi colegii au fost la posturi şi au răspuns prezent şi s-a văzut că deszăpezirea a fost la un nivel ridicat faţă de anii trecuţi, deci se poate, singura instituţie care nu a reacţionat prompt şi am avut de dimineaţă staţii RATB necurăţate, timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, am rugat să fie scoase mai multe autobuze pe traseu şi nu s-a întâmplat acest lucru, mai mult decât atât domunul director general era în concediu, fără ca măcar să mă anunţe„, a adăugat Gabriela Firea.

Liberalii nu vor participa la ședința CGMB în care se va supune votului demiterea CA al RATB

Consilierul general Ciprian Ciucu (PNL) a anunțat, vineri seara, că reprezentanții Partidului Național Liberal nu vor participa, sâmbătă dimineața, la ședința Consiliului General al Municipiului București în care se va supune dezbaterii demiterea Consiliului de Administrație al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru vremea de iarnă, potrivit Agerpres.

„Noi, liberalii, am decis să nu ne prezentăm la ședința de mâine a CGMB. Nu vedem urgența. Sunt chestiunile lor, ei între ei se ceartă și își reglează conturile. Dacă ar fi fost pe bune, ne-ar fi dat timp să propunem și noi oameni competenți. Dar pe aceștia trebuie să-i cauți, să-i selectezi, să-i convingi, să-i prezinți publicului, după aceea să-i votezi. În 14 ore… nu merci”, a precizat reprezentantul PNL.

În acest sens, el a adăugat că demiterea CA al RATB nu ar reprezenta o urgență, chiar dacă managementul regiei s-ar face vinovat de faptul că nu a pregătit din timp măsuri pentru iarnă.

„Să convoci Consiliul General de pe azi pe mâine (în 14 ore), pentru a demite acest CA, poate avea la bază doar două motivații: (1) O mișcare de imagine, de PR, în forță ca să arăți că alții sunt vinovații și că vor plăti; (2) Ancorarea în contextul curent și înlocuirea actualilor oameni din CA cu proprii săi oameni. Sau ambele de mai sus. Observ o schimbare la Firea și nu e spre binele nostru, al bucureștenilor. E capabilă de mișcări rapide, politice, prin care să-și atingă obiectivele personale”, a susținut Ciucu.

CITEŞTE ŞI: Grădiniţele şi şcolile din Capitală şi Ilfov vor fi ÎNCHISE luni şi marţi


loading...