Şcolile şi grădiniţele, ÎNCHISE în Capitală şi în mai multe judeţe luni şi marţi. Măsura ar putea fi extinsă şi miercuri

Şcolile şi grădiniţele vor rămâne închise, luni şi marţi, în Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Vrancea, Ialomiţa, Buzău, Dolj, Galaţi, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Suceava şi Maramureş iar în judeţele Vaslui, Călăraşi şi Teleorman, doar luni. Măsura ar putea fi extinsă şi pe parcursul zilei de miercuri dacă se menţine vremea geroasă. ANM a anunţat COD GALBEN de ger pe 7,8 şi 9 ianuarie, temperaturile fiind de până la minus 25 de grade Celsius în timpul nopţii. 

06 ian. 2017, 18:10
Şcolile şi grădiniţele, ÎNCHISE în Capitală şi în mai multe judeţe luni şi marţi. Măsura ar putea fi extinsă şi miercuri

UPDATE Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a anunţat că decis să suspende cursurile în toate unitățile de învățământ din județ în zilele de luni și marți ( 9 și 10 ianuarie), ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute care s-ar putea înregistra în următoarea perioadă. 

UPDATE Urmare a avertizărilor și condițiilor meteorologice din Iași și județ, Inspectoratul Școlar a decis suspendarea cursurilor timp de două zile. Astfel, unitățile din învățământul preuniversitar vor fi închise pe 9 și 10 ianuarie 2017. 

UPDATE Elevii din Botoşani vor relua şcoala cu două zile mai târziu, după ce autorităţile au decis ca unităţile de învăţământ să rămână închise luni şi marţi. 

UPDATE Şcolile, grădiniţele şi creşele vor fi închise luni şi marţi, inclusiv în judeţul Suceava, din cauza gerului. Aici, din cauza viscolului, temperatura resimţită duminică era de minus 33 de grade Celsius. 

UPDATE Autorităţile din Galaţi au decis să suspende cursurile în grădiniţe, şcoli şi licee în zilele de luni şi marţi, ”ca urmare a temperaturilor scăzute prognozate de meteorologi şi a situaţiei generate de viscol”.

UPDATE Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate cele peste 700 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, a decis, sâmbătă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a luat în calcul atenţionarea cod galben de ger emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

UPDATE Cursurile în grădiniţele şi şcolile din judeţul Dolj au fost suspendate pentru două zile, luni şi marţi, după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionarea cod galben de vreme geroasă.

UPDATE Toate liceele, școlile și grădinițele din județul Suceava vor fi închise în zilele de luni și marți, decizia fiind luată sâmbătă după-amiază în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Prefectul de Suceava a declarat că decizia a fost motivată de prognoza meteo care arată, pentru începutul săptămânii viitoare, temperaturi foarte de scăzute.

UPDATE Elevii şi preşcolarii din judeţul Teleorman vor rămâne acasă, luni, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, măsura fiind luată în condiţiile în care meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vreme geroasă.

UPDATE Autorităţile din judeţul Ialomiţa au decis ca toate şcolile şi grădiniţele să fie închise, în zilele de luni şi marţi, măsura fiind luată în condiţiile în care, ca urmare a căderilor masive de zăpadă, pe multe drumuri din acest judeţ se circulă cu dificultate.

UPDATE Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi anunţă că în toate unităţile de învăţământ preuniversitar cursurile vor fi suspendate luni, măsura fiind luată ca urmare a condiţiilor meteorologice din ultimele zile şi după ce meteorologii au anunţat temperaturi de până la -25 de grade Celsius în perioada următoare.

UPDATE Şcolile şi grădiniţele din judeţele Buzău şi Vrancea vor rămâne închise luni şi marţi, ca urmare a atenţionării cod galben de vreme geroasă care a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), au anunţat reprezentanţii inspectoratelor şcolare.

UPDATE Unităţile de învăţământ din Constanţa şi Tulcea vor fi închise în zilele de 9 şi 10 ianuarie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, măsura fiind luată după ce în aceste judeţe a nins viscolit mai bine de 24 de ore şi mai multe drumuri sunt impracticabile, iar Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme geroasă.

Prefectul județului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a declarat pentru Agerpres că o hotărâre similară ce privește instituțiile de învățământ din toate unitățile administrativ-teritoriale a fost adoptată și va fi comunicată de șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență.

Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, dacă gerul va continua, măsura închiderii şcolilor, grădiniţelor şi creşelor ar putea fi extinsă şi în cursul zilei de miercuri.

„Am discutat cu inspectorul general şcolar, să vedem dacă se va putea începe şcoala de miercuri sau chiar de joi”, a spus primarul general.

COD GALBEN DE GER, timp de trei zile, în toată România. Până la ce minime scade temperatura

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi atenţionări de tip COD GALBEN, unul vizând scăderea temperaturilor până la minus 25 de grade Celsius pe timpul nopţii (ger), al doilea vizând intensificări de vânt şi zăpadă troienită. DETALII, AICI. 

Ce spune Ministerul Educaţiei despre închiderea şcolilor, grădiniţelor şi creşelor

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare județene să monitorizeze situația unităților de învățământ din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate, anunţă ministerul. 

Până sâmbătă, hotărâri în acest sens au fost luate în Capitală și în județul Ilfov, unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele școlare au stabilit suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie.

Ministerul precizează că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autoritățile locale și vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susținerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare.
În învățământul superior, întreruperea temporară a activităţii rămâne exclusiv la latitudinea conducerilor universităților, în virtutea autonomiei universitare. Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă tuturor studenţilor să consulte paginile web ale universităților în care studiază pentru a obține informațiile necesare.

Două universităţi din Bucureşti au anunţat, de asemenea, suspendarea cursurilor pentru luni şi marţi (9 şi 10 ianuarie 2017). 

Elevii din Bucureşti şi Ilfov stau în vacanţă prelungită din cauza vremii

Vacanţa preşcolarilor şi elevilor se prelungeşte, după ce autorităţile au decis ca şcolile şi grădiniţele să fie închise în Bucureşti şi judeţul Ilfov, din cauza condiţiilor meteo dificile.

„In urma consultarilor pe care le-am avut cu ministrul Educatiei, cu inspectorul sef scolar de pe municipiul Bucuresti, cu cativa directori de scoli si cu primarii de sectoare am decis ca luni si marti sa nu fie deschise gradinitele, cresele, scolile si liceele din Capitala, deoarece informatiile pe care le-am primit de la specialistii in meteorologie arata faptul ca luni, marti si chiar miercuri dimineata va fi in Bucuresti ger naprasnic, in jur de minus 20 de grade. Exista pericol pentru copii, profesori, parinti, pericol de imbolnaviri, de accidente. Urmeaza sa tin legatura cu ministrul Educatiei, inspectorul sef scolar din Bucuresti si cu directorii de scoli sa vedem daca se poate incepe scoala de miercuri sau chiar de joi, cand este prima zi in care vremea se va imbunatati in Capitala„, a declarat, vineri seară, primarul general Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a anunţat că a vorbit şi cu prefectul de Ilfov, care a decis, de asemenea, ca şcolile, creşele şi grădiniţele să fie închise luni şi marţi. „Domnul prefect de Ilfov a luat aceeaşi decizie. Deci luni şi marţi, şcolile, creşele, liceele vor fi închise şi în Ilfov”, a spus Firea.

CITEŞTE ŞI: Gabriela Firea cere demiterea Consiliului de Administraţie al RATB

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt judeţe până vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi în 19 judeţe până la aceeaşi oră. În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vreme geroasă în weekend