Gabriela Firea cere în instanţă daune morale de 100.000 euro useriştilor Roxana Wring şi Nicuşor Dan

Publicat: Sâmbătă, 11 Mai 2019 11:05 // Actualizat: Sâmbătă, 11 Mai 2019 15:46 // Sursa: romaniatv.net

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a depus la Tribunalul Bucureşti, două cereri de chemare în judecată împotriva Roxanei Wring, consilier general USR, şi a deputatului USR Nicuşor Dan, solicitând daune morale de 100.000 de euro pentru încălcarea dreptului la imagine.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), ambele cereri sunt întemeiate pe faptul că cei doi pârâţi "au făcut publice, în mod repetat, afirmaţii false, calomniatoare, la adresa Primarului General şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online".

"Este mai mult o acţiune de interes public decât una privată: încrederea populaţiei în instituţiile statului poate fi afectată cu uşurinţă prin răspândirea în spaţiul public a unor informaţii eronate. În cele două speţe, ca şi cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzaţii total nefondate faţă de acţiuni municipale, fără nicio probă care să le susţină. Practicarea unor astfel de campanii defăimătoare, prin care se transmite în mod repetat că Primăria Capitalei ar prejudicia în vreun fel interesele populaţiei, are ca efect să scadă credibilitatea instituţiei publice. Doresc să descurajez astfel de comportamente în societatea românească, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziţie - cea legală. Nu este neapărat cea mai comodă cale, dar prefer să optez pentru o astfel de conduită decât să aleg - aşa cum au optat ei - pentru calea uşoară a manipulării publice", a argumentat primarul Gabriela Firea, conform comunicatului menţionat.

În cele două cereri se arată că, în lipsa unor informaţii documentate, există posibilitatea solicitării lor de la Primăria Capitalei, astfel încât datele prezentate să conţină şi punctul de vedere oficial (în lipsa căruia cititorii nu îşi pot forma o opinie informată).

Prin cererile înaintate se solicită Tribunalului să constate încălcarea dreptului la imagine a Primarului General şi obligarea de a formula scuze publice - prin intermediul mijloacelor mass media - presa scrisă şi televiziune.

O altă solicitare priveşte acordarea de daune morale în cuantum de 100.000 de euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale, mai menţionează comunicatul PMB.

Nicuşor Dan: O aştept în instanţă pe Gabriela Firea să dăm socoteală ce a făcut fiecare pentru Bucureşti

Deputatul Nicuşor Dan declară într-un comunicat că o aşteaptă în instanţă pe primarul general al capitalei, Gabriela Firea, pentru o dezbatere faţă în faţă în care să dea fiecare socoteală pentru ce a făcut pentru Bucureşti după momentul alegerilor administrative din iunie 2016.

"O aştept în instanţă pe Gabriela Firea! O aştept pe Gabriela Firea la o dezbatere faţă în faţă în care să dăm socoteală pentru ce am făcut fiecare pentru Bucureşti din iunie 2016 până în prezent. În 2016 bucureştenii, prin voturile lor, ne-au clasat pe primele două poziţii în opţiunea lor pentru Primăria Capitalei. O aştept pe Gabriela Firea să spună public acuzaţiile pe care mi le aduce, pentru ca bucureştenii să vadă cine are dreptate. Îi aduc aminte că nu a răspuns la ultimul schimb de comunicate, legat de spaţiile V3b şi cluburile Fratelli, Bamboo, Le Gaga", afirmă deputatul Nicuşor Dan, fost candidat USR pentru primăria capitalei la alegerile din iunie 2016.

De asemenea, Nicuşor Dan arată că instituţia condusă de Gabriela Firea a pierdut toate litigiile pe care le-a avut cu el sau USR în instanţă: "Tribunalul a suspendat autorizaţia emisă de Gabriela Firea pentru complexul de blocuri şi birouri din Calea Floreasca; Curtea de Apel a anulat hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale; Tribunalul Bucureşti a obligat RADET să îmi comunice informaţiile pe care refuză să le facă publice".

Potrivit deputatului Nicuşor Dan, aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Bucureşti a pierdut şi alte 14 procese în care a apărat "actele ilegale ale primarului Oprescu".


loading...
12 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriela Firea Nicuşor Dan Roxana Wring
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 mai 10:40
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
O vecina tipa de la balcon :gata,gata,a terminat,cand m-am sculat din somn.Mai era o doamna intr-o masina cu mana vopsita cu var alb ,iar degetele erau ascunse.
12 mai 10:34
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
M-au intrebat daca pot sa-si bata joc de mine si sa ma omoare daca-i iert.Sa-si bata joc linistiti,ca-i iert.Am devenit dependenta si-mi place.Nu ma mai pot abtine cand nu sunt batjocorita.
12 mai 10:18
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Asa zicea si domnul Lars Sperling.Au facut ce au facut si dup-aia s-au razbunat si se razbuna pe oameni nevinovati ca au fost victimele lor in trecut,asa ca-i fac victime mereu.Unii au idei de rezolvare -dupa ce ma fac pe mine nebuna il pun pe Dumnezeu sa-i innebuneasca si pe altii sub pretextul ca pot sa vada cum e .
12 mai 10:11
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
I-a tinut cateva zile in inchisoare,in rest constata in secret ce se face,e supraveghere si filare.
12 mai 09:42
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A fost un caz al unei doamne,Silke Velten,care era in asteptare,asadar.Sunt oameni extraordinari,mi se pare normal sa manance oameni obisnuiti pe paine.
12 mai 08:42
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sunt filati.
12 mai 08:31
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Tratamentele cu parafina se folosesc si pentru tratarea bolilor de piele si a durerilor cauzate de fracturi.
12 mai 07:53
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sunt niste tigari numite Tobacco House,numarul 7 ,scris cu rosu.
12 mai 07:33
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Codul de securitate SGN e bun. Ducii de Wessex au si ei un copil cu un nasuc foarte frumos desenat. Au la germani si o emisiune cu comedia din viata de yi cu yi.
12 mai 07:29
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
S/a chinuit politia sa/i aresteye,ca mai sunt si oameni capabili si nu au avut cum sa se teleporteye din celula.Yic ca sa fumeyi inseamna sa fumeyi bumbac.Se poate fuma de la tutun,bumbac,droguri,pana la foarte multe lucruri.Eu cer tutun sa fumey cand cumpar.Sa bei apa,suc sau cafea,nu e totuna cu sa bei alcool, lichide cu substante sau suc de rosii...depinde CE cumpara omul sa bea.Totul se primeste dupa ce omul munceste.Sa lucreyi in Germania nu inseamna ca esti arestat si muncesti gratis.Suferi foarte mult,da,dar e necesar ca sa fii fericit.Fercirirea nu se obtine furand de la altii care au suferit pentru ea ci prin efort chinuitor.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H