Gabriela Firea: Comisia Europeană confirmă că încăpățânarea Guvernului Orban de a închide școlile riscă să compromită total educația elevilor

Gabriela Firea a afirmat că apelurile de redeschidere a școlilor din România au fost justificate, conform Comisiei Europene care a transmis că trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România.

13 nov. 2020, 21:20
Gabriela Firea: Comisia Europeană confirmă că încăpățânarea Guvernului Orban de a închide școlile riscă să compromită total educația elevilor

Gabriela Firea a postat un mesaj pe Facebook în care susține faptul că Comisia Europeană confirmă apelurile PSD pentru redeschiderea școlilor au fost justificate, iar încăpățânarea actualului Guvernul de a închide școlile riscă să compromită total educațila copiilor.

Citește și: ŞCOLI ÎNCHISE în România. Comisia Europeană: Învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari

Fostul edil a precizat faptul că Ludovic Orban a generalizat închiderea școlilor, chiar în ziua în care OMS a recomandat statelor europene să nu închide instituțiile de învățământ.

”Comisia Europeană confirmă că apelurile noastre pentru redeschiderea şcolilor au fost justificate şi că încăpăţânarea Guvernului Orban de a închide toate şcolile din România riscă să compromită total educaţia elevilor şi să agraveze inegalităţile sociale dintre elevii din ţara noastră.  Este o palmă usturătoare pe care Comisia Europeană i-o dă lui Ludovic Orban, care a generalizat închiderea tuturor şcolilor din România, chiar în ziua în care OMS Europa recomanda statelor UE să nu închidă şcoli, pentru a nu risca să aibă «o generaţie covid pierdută»”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Conform Gabrielei Firea, ”după raportul CE şi recomandările OMS Europa, cu atât mai aberantă şi mai de neînţeles este îndârjirea cinică a lui Orban de a închide şcolile pentru copii, dar de a le deschide pentru alegerile dorite cu ardoare de partidul său”.

Comisia Europeană a publicat pe 12 noiembrie Monitorul anual al educaţiei şi formării în care este subliniat că trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România. Instituția a atras atenția cu privire la faptul că trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România. Avertismentul vine în contextul închiderii scolilor din România din cauza pandemiei COVID-19.

Raportul atrage atenţia că în România este necesară o îmbunătăţire a competenţelor digitale ale cadrelor didactice, dar şi ale elevilor/ studenţilor. În acest sens, se precizează că este necesară şi o mai bună dotare a şcolilor.