Gabriela Firea critică dur noile restricţii: „Drepturile românilor nu sunt cotele apelor Dunării”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat într-o postare pe Facebook decizia autorităţilor de a impune noi restricţii. "Românii trebuie respectaţi", spune aceasta.

26 mart. 2021, 09:48
Gabriela Firea critică dur noile restricţii: „Drepturile românilor nu sunt cotele apelor Dunării”

Gabriela Firea consideră că noile restricţii nu fac decât să dovedească incompetenţa autorităţilor. „Închideti oamenii în case, îi speriati, îi abrutizati, ca sā vā acoperiti incompetenta crasā! Si lipsa oricārui sentiment de grijā fata de oameni! Lockdown-ul NU reduce infectarea atât de mult ca testarea, izolarea si tratarea pozitivilor! E dovedit stiintific! Anul trecut, impreuna cu primarii celor 6 sectoare, am incercat, cu disperare aproape, sa realizam testarea extinsā a bucurestenilor. Două campanii de testare au fost blocate de instituțiile statului care aveau responsabilitatea sa ne protejeze sănătatea: Guvern, MS, DSP, INSP”.

Fostul primar general al Capitalei  face o comparaţie şi cu situaţia de anul trecut. „Oricine și pentru orice motiv, dacă voia să intre în grațiile guvernanților, înjura “testarea lui Firea”!
“Nu știu ce obiectiv științific are testarea doamnei Firea”, declara dr. Adriana Pistol, șefa Comisiei Naționale pentru managementul COVID-19. Păi, cred că voiam să aflăm dacă există viață pe Marte, nu v-ați dat seama, dna dr. Pistol? Care si acum gestionati pandemia cu māsuri inumane! În tot acest timp, Dr Arafat tācea filosofic. Sā nu supere sefii.

Citeşte şi Cum completăm declarația pe propria răspundere, după noile restricții. DESCARCĂ MODEL

Premierul Orban a înțeles, însă, și i-a schimbat urgent pe ministrul Sănătății, dr. Costache și pe dr Cercel, doar pentru ca sustineau aceasta testare salvatoare de vieti omenesti!
A propos, dna dr. Pistol, dl dr. Tătaru, vă lăudați că în septembrie 2020 vom avea rezultatele studiului national realizat de MS privind seroprevalența…sau era tot praf în ochi?…de pe Marte?

Dar adevarul intotdeauna iese la iveala, mai devreme sau mai tarziu! Testarea extinsā reduce cu 50% infectarea, lockdown-ul doar cu 30%, titreaza presa europeanā! Mai bine mai târziu decât niciodată, nu? Asta după ce întreaga presă de pe întreaga planetă scrie de peste un an despre cât de importantă e testarea. Iar ministrul Sanatatii comenteaza cu nonsalanta pe Facebook ca cifrele privind testarea au fost masluite anul trecut de Guvernul Orban!!! Pe Facebook!”.

Citeşte şi Lista COMPLETĂ a restricţiilor care se aplică de vineri DOCUMENT

În continuare, Firea face un apel la guvernanţi. „Treziti-va! Treziti-vă, voi, toți guvernantii care vă dați cu părerea pe Facebook când aveți, potrivit fișei postului, obligația să munciți! Treziti-vă și munciți! Românii trebuie respectați! Drepturile românilor nu sunt cotele apelor Dunării, să le citiți voi în fiecare zi ca papagalii, dar să nu faceți nimic pentru respectarea lor! Și dacă aveți informații că instituții ale statului au înșelat cetățenii, duceți-vă la Parchet, nu comentați pe Facebook!„, a mai scris Gabriela Firea, pe Facebook.