Gabriela Firea critică dur scumpirea serviciilor esenţiale: „Somăm Guvernul să coboare în lumea reală şi să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot să facă față scumpirilor”

Gabriela Firea lansează o nouă serie de atacuri la adresa actualei guvernări, de data aceasta din pricina scumpirilor constante din prima jumătate a anului.

04 aug. 2021, 16:32
Gabriela Firea critică dur scumpirea serviciilor esenţiale: „Somăm Guvernul să coboare în lumea reală şi să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot să facă față scumpirilor”

Gabriela Firea critică dur scumpirea serviciilor esenţiale şi somează coaliția să „dea dovadă de o fărâmă de umanitate și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă față scumpirilor„.

Primele șase luni ale acestui an au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani! Și, din nefericire, nu există niciun semn că această spirală ucigătoare a scumpirilor se va opri. Dimpotrivă! Somām guvernul și pe liderii coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să coboare în lumea reală. Să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă față scumpirilor. Este necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. PSD a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Am avut dreptate, încă o dată!„, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea critică dur scumpirea serviciilor esenţiale: „Prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare

Potrivit fostului edil al Capitalei, prețurile cresc „nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, urmarea sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale: energie electrică, gaz, combustibil„. Firea este de părere că ceea ce se întâmplă acum arată, de fapt, „cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare„.

Citeste si Clotilde Armand acuză din nou PNL de blat cu PSD în dosarul Romprest: Obstrucționează orice demers al Primăriei în Justiție

A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea și acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, explică, cu un inegalabil cinism, că România are ”printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată un sunet că are și cele mai mici salarii din Europa. Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE mai MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată. Iar Enel și-a notificat deja clienții că din septembrie va aplica o nouă majorare de 21% la energia electrică„, afirmă Gabriela Firea.

Senatorul PSD este de părere că „se impun decizii rapid„, dând ca exemplu în acest sens adoptarea, promulgarea și aplicarea „urgentă” a legii consumatorului vulnerabil, „nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul„.

Altfel, la iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată„, mai spune fostul edil.

Citeste si Gabriela Firea îl desfiinţează pe Nicuşor Dan după ce consilierul primarului a picat examenul pentru postul de director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidare: „Aţi uitat că şi primarul general a luat nota 3?”

Creșterea prețurilor la călătoriile cu transportul în comun, în Capitală, și faptul că „în Buzău, apa e mai scumpă decât laptele” sunt alte două mărturii ale „dezastruoasei liberalizări a preţurilor” și „nepăsării guvernării liberale față de viața oamenilor„.

Micii producători sunt siliți să vândă laptele produs de animalele din gospodărie, la prețuri de nimic – 50 de bani – max. 1 leu. Iar în super-market se vinde de 15 ori mai scump, după ce a fost procesat pentru smântână, unt, iaurt. Efectiv, micii producători români sunt lăsați să moară, de un stat liberal de-o indiferență criminală, după cum o arată și cazul cultivatorilor de castraveți, care s-au văzut siliți să-și îngroape recolta pentru că nu le-o cumpăra nimeni și nici n-o puteau arunca pe câmp că erau amendați„, conchide Gabriela Firea.


loading...