Clotilde Armand acuză din nou PNL de blat cu PSD în dosarul Romprest: Obstrucționează orice demers al Primăriei în Justiție

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză consilierii PNL Sector 1 de blat cu PSD în legătură cu dosarul Romprest. "PNL Sector 1 s-a transformat în instanță paralelă pentru a apăra interesele Romprest. (...) Ce fac consilierii PNL acum? Blat cu PSD. Adică USL 2.0.", acuză Clotilde Armand.

04 aug. 2021, 15:07
Clotilde Armand acuză din nou PNL de blat cu PSD în dosarul Romprest: Obstrucționează orice demers al Primăriei în Justiție

Clotilde Armand continuă războiul cu colegii de coaliţie. Edilul acuză PNL Sectorul 1 că obstrucționează orice demers al Primăriei în Justiție, făcând referire la problema cu Romprest. „PNL Sector 1 s-a transformat în instanță paralelă pentru a apăra interesele Romprest” şi „fac blat cu PSD”, acuză Clotilde Armand.

Citeşte şi: Romprest, reacţie la noul contract pentru salubrizare anunţat de Clotilde Armand: Serviciile prestate în august 2020 nu au plătite. „Plăţile” către REBU sunt ESTIMATE pe baza unor cantitati inventate

“Lucrurile sunt foarte simple. Parte a acestui contract păcătos sunt: Consiliul Local al Sectorului 1 și compania Romprest. Primarul nu poate acționa nimic în Justiție pentru că nu are calitate procesuală. A spus-o și instanța de nenumărate ori. Ceea ce face acum PNL este să obstrucționeze orice demers al Primăriei în Justiție. În acest moment, PNL Sector 1 s-a transformat în instanță paralelă pentru a apăra interesele Romprest. Vom pierde toate procesele cu această companie dacă PNL nu vrea să ofere primarului imputernicirea. În altă ordine de idei, Direcția de control din Ministerul Finanțelor ne-a solicitat cu termen imediat să facem toate demersurile pentru recuperarea prejudiciului de 50 milioane euro. Această măsură este semnată și asumată de dl. premier Cîțu în urma unui control comandat de mine anul trecut. Ce fac consilierii PNL acum? Blat cu PSD. Adică USL 2.0. Și sunt împotriva deciziei d-lui Cîțu. Am auzit că dl. Burduja îl sprijină intern. Cum face asta?! Sabotând propriul candidat la șefia partidului? Eu sper ca PNL să-și revină după acest alegeri interne și să nu ajungem din nou în situația în care pierdem toate procesele așa cum și-a dorit fostul primar prin avocata lui Dragnea, adică neavând calitate procesuală. Dacă lucrurile nu-și vor reveni rapid suntem pregătiți să ne îndreptăm în Justiție împotriva tuturor consilierilor care obstrucționează Primăria”, a declarat pentru G4Media.ro Clotilde Armand.

Reproşurile lui Clotilde Armand vin la o zi după ce Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect de hotărâre ce prevedea mandatarea primarului să promoveze orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele achitate nejustificat în temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate.

Mai mulţi lideri PNL Sector 1 au acuzat-o pe Clotilde Armand că nu acordă atenţie investiţiilor necesare pentru dezvoltarea locală, precizând că are ca priorităţi “circul şi scandalurile interminabile, zecile de procese”, pe care le cataloghează ca “fiind o tactică de a distrage atenţia de la incompetenţă şi de la adevăratele probleme ale comunităţii”.

„Execuţia bugetară de nici 5% pe investiţii, într-un sector cu atât de multe nevoi, spune totul despre cum se face administraţie la sectorul 1. La fel şi rarele proiecte propuse pe ordinea de zi ale şedinţelor, printre scandaluri şi procese, făcute pe genunchi şi doar că să poată fi enumerate apoi în postări lăudăroase. (..) E momentul, după aproape un an de războaie, ca primarul să lase avocaţii şi instanţele să îşi facă treaba şi să se concentreze pe adevăratele nevoi: investiţii, dezvoltare, proiecte. Administraţie, nu circ.

Partidul Naţional Liberal, filiala Sector 1, susţine orice demers în justiţie, cât timp urmăreşte interesul cetăţenilor şi salvarea risipei banului public, dar nu fără să ştie exact toate detaliile(..). Mai ales că nu sunt 2 procese, ci 23 – un număr care poate fi aproape de ceea ce se numeşte abuz de drept. Este cât se poate de evident că nu se poate acorda un cec în alb, fără să ştim în ce intrăm şi care este stadiul acestor demersuri.

Ordinea de zi este completată de o serie de proiecte cel puţin îndoielnice, prin care solicităm în administrare, de la Capitală, diverse parcuri şi străzi. Spunem îndoielnice pentru că aceste solicitări se bat cap în cap cu declaraţiile primarului cum că nu ar fi bani în buget şi cu realitatea în care nu plăteşte facturile furnizorilor. Mai mult, în loc să se concentreze pe proiectele asumate şi de care sectorul are nevoie, pe şcoli, creşe, amenajarea spaţiilor care sunt administrate de sector, primarul cere de la Capitală parcuri incluse de primarul general în PNRR”, spune Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.