Gabriela Firea, critici la adresa Guvernului Orban: „Mărirea alocaţiilor cu 15% nu acoperă nici scumpirea fructelor”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, critică Guvernul Orban după ce ofilialii au anunțat că alocaţiile pentru copii nu se vor dubla de la 1 august, ci vor fi majorate cu 15%.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 10:50
Gabriela Firea, critici la adresa Guvernului Orban: „Mărirea alocaţiilor cu 15% nu acoperă nici scumpirea fructelor”

„Considerăm că este o lipsă de respect faţă de copiii din România, faţă de familiile din România şi că acei 23 de lei în plus la alocaţie nu acoperă nici scumpirile la fructe şi legume care au avut loc în această perioadă. Dacă este să vorbim în termeni bugetari, niciodată nu vor fi bani suficienţi pentru toate domeniile de activitate dar aceasta este treaba şi răspunderea Guvernului, să prioritizeze cheltuielile. Protestăm energic faţă de blocarea dublării alocaţilor copiilor de către Guvern”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Firea a mai precizat că motivele invocate de guvernanţi pentru a justifica mica majorare a alocaţiilor pentru copii sunt „scuzele meschine care sunt găsite în fiecare zi”.

„Noi am votat dublarea alocaţiilor. Nu putem şi fi de acord cu abordare aunui procent de 15% pentru înseamnă ă tăiere de 85%. Nu stă în picioare eschiva că nu sunt fonduri. Când a fost nevoie au găsit fonduri. Suntem absolut convinşi că vor înţelege faptul că toţi copiii româniei reprezintă o prioritate şi că nu e o sumă fabuloasă comparativ cu alocaţiile din Europa”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Florin Cîţu anunţă majorarea alocaţiilor pentru copii: „Procentul de creştere va fi în jur de 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creştere”

„Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a declarat ministrul Cîțu, la Realitatea Plus.

Ministrul finanţelor a dat asigurări că între el şi premierul Orban nu există divergenţe privind procentul cu care ar trebui majorate alocaţiile şi pensiile şi nici despre modul în care acestea vor fi implementate, ci sunt doar discuţii pentru a găsi cele mai bune soluţii, astfel încât aceste creşteri să nu afecteze grav bugetul.

„Nu există aşa ceva. Discuţiile pe care le am cu domnul premier şi cu toţi colegii mei sunt discuţii cu cifrele pe masă. Toţi avem acelaşi interes: pe de o parte, da, vrem să şi creştem şi alocaţiile şi pensiile; pe de altă parte vrem să investim, pentru că ştim că numai prin investiţii putem să plătim şi alocaţii şi pensii şi în anii viitori şi, de aceea, noi trebuie să luăm o decizie care să nu arunce economia în aer.


 

PSD acuză PNL că taie un sfert din pâinea românilor. „Guvernarea liberală nu măreşte alocaţii şi pensii, dar pregăteşte scumpiri”

PSD acuză Guvernul condus de Ludovic Orban că „taie un sfert din pâinea românilor” deoarece liberalii pregătesc scumpiri până la toamnă. Social-democraţii conduşi interimar de Marcel Ciolacu susţin că preţul la pâine va creşte din cauza recoltelor slabe, ceea ce va duce la scăderea nivelului de trai al românilor.

„Guvernarea liberală nu măreşte alocaţii şi pensii, dar pregăteşte scumpiri non-stop până în toamnă. Practic, PNL taie un sfert din pâinea românilor! Nu-i suficient că am avut în primele 5 luni ale anului scumpiri-record la alimente. Institutul Naţional de Statistică ne anunţă că preţurile continuă să crească generalizat, până în septembrie, în tot comerţul din România. Cu fiecare vizită la magazine, românii văd cum coşul de cumpărături costă tot mai mult”, este mesajul publicat joi de PSD pe pagina de Facebook.

Social-democraţii susţin că relansarea economică plănuită de PNL începe cu „o terapie şoc” pentru români.

„Iar la toamnă, din cauza recoltei slabe, patronii de brutării anunţă că preţul pâinii va exploda. Sindicatele au dat şi primele cifre: scumpirea va fi de 25%! Liberalii nu numai că nu le dau românilor bani în plus, dar le şi taie prin scumpiri nivelul de trai. Relansarea economică a ţării începe, de fapt, cu o terapie de şoc!”, precizează PSD.