Gabriela Firea dă de pământ cu Nicuşor Dan, ale cărui principale merite sunt marcajele rutiere şi pasarea responsabilităţii: „Nu e înțelepciune, e fugă de răspundere! Un singur lucru face pentru infrastructura Capitalei: marcaje”

Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, de data asta referitor la obiceiul acestuia de a pasa responsabilitatea diverselor sarcini către primarii de sector.

06 iun. 2022, 09:58
Gabriela Firea dă de pământ cu Nicuşor Dan, ale cărui principale merite sunt marcajele rutiere şi pasarea responsabilităţii: „Nu e înțelepciune, e fugă de răspundere! Un singur lucru face pentru infrastructura Capitalei: marcaje”

Ministrul Familiei dă exemplul lucrărilor de consolidare la Pasajul Unirii care ar fi trebuit realizate de Primăria Generală, nicidecum de Primăria Sectorului 4.

„Un primar gospodar face, acționează, clădește pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicușor Dan nu e în stare să construiască nimic și preferă să „arunce” la sectoare marile lucrări de investiții. În loc să caute soluții, Nicușor Dan preferă să scape de proiecte esențiale pentru București. Nu e înțelepciune, ci fugă de răspundere!

Cel mai bun exemplu este consolidarea Pasajului Unirii și a planșeului de la Piața Unirii. Ambele proiecte erau în responsabilitatea primarului general Nicușor Dan, cu expertize și alte documente importante lăsate la îndemână în primărie de echipa Firea […] Prima expertiză tehnică serioasă a fost făcută în mandatul meu. Starea pasajului era una periculoasă și pregătisem toate documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare.

Nicușor Dan a găsit, însă, o altă soluție pentru cele două lucrări complicate și costisitoare: le-a “pasat” Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluță pentru decizia de a accepta să realizeze cele doua lucrări de consolidare și sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeste si Majorare alocaţii 2022. Gabriela Firea, anunţul momentului de 1 Iunie. Ce se întâmplă cu alocaţiile copiilor din România

Gabriela Firea, despre obiceiul lui Nicuşor Dan de a pasa responsabilitatea

Fostul edil spune, de asemenea, că nu este pentru prima dată când Nicuşor Dan pasează altuia responsabilitatea, şi dă, printre alte exemple, exemplul proiectului de modernizare a şoselei Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzești, de care, în prezent, se ocupă Primăria Sectorului 3.

Nicușor Dan face la fel și cu alte proiecte! De exemplu, partea a doua a proiectului Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzești. Am lăsat în Primăria Capitalei proiectul complet, iar Primarul general trebuia doar să dea ordin de începere. Nu a fost în stare, iar de modernizarea șoselei se va ocupa Primăria Sectorului 3.

Citeste si Ce bătaie de joc! Nicușor Dan vrea să facă piste de biciclete pe trotuarele de pe bulevardul Kiseleff! Exact aceleași piste au fost declarate ilegale de Poliţia Capitalei în 2012 pentru că erau un pericol imens pentru pietoni! Acum primarul vrea să le vopsească din nou

A încercat să predea Pasajul Doamna Ghica către Primăria Sectorului 2 și lucrarea din Prelungirea Ghencea către Primăria Sectorului 6. Către Primăria Sectorul 1 a cedat deja exproprierea unor clădiri de patrimoniu. Aceste lucrări sunt responsabilitatea Primăriei Capitalei și a Primarului General.

În loc să consolideze podurile și pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din București: marcaje rutiere. Sigur că sunt foarte utile și importante, dar pentru traficul bucureștean sunt o picătură într-un pahar cu apă„, observă Gabriela Firea.