Gabriela Firea dă de pământ cu Nicuşor Dan pentru nu a luat măsuri în cazul consilierului care ar fi mers cu maşina Primăriei la Electric Castle. „Nu cred că pot închide ochii chiar la toate ilegalitățile făcute de salvatorii Bucureștiului”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a dezvăluit că primarul general Nicuşor Dan "tace de o săptămână în cazul consilierului personal care a mers cu mașina primăriei la Electric Castle"

28 iul. 2022, 15:54
Gabriela Firea dă de pământ cu Nicuşor Dan pentru nu a luat măsuri în cazul consilierului care ar fi mers cu maşina Primăriei la Electric Castle. „Nu cred că pot închide ochii chiar la toate ilegalitățile făcute de salvatorii Bucureștiului”

Gabriela Firea a făcut referire la acuzaţiile aduse de un consilier general PSD, potrivit căruia iubita lui Tudor Măcicășan, consilierul pentru mobilitate și transport al primarului Nicușor Dan, a mers la festivalul de muzică „Electric Castle” de lângă Cluj cu maşina Primăriei.

„Când onoarea și principiile sunt doar sloganuri de campanie:

Nicușor Dan tace de o săptămână în cazul consilierului personal care a mers cu mașina primăriei la Electric Castle! Au trecut deja șapte zile de când am văzut cu toții mașina de serviciu folosită în interes personal, iar actualul primar general nu a oferit explicații și nici nu a luat vreo măsură. Chiar nu-l interesează nici o secundă legile din România?!

Am auzit explicația oferită de consilierul personal. E reacția tipică oamenilor din jurul lui Nicușor Dan și care se consideră stăpâni pe oraș. Mașina primăriei este pentru interes de serviciu, iar participarea la festivalul de la Cluj nu era o sarcină profesională. Sau era?

E cu atât mai halucinantă declarația consilierului care spune că poate a fost iubita lui acolo cu mașina! E și mai grav pentru că iubita, fie ea și angajată a instituției, nu avea dreptul legal să folosească mașina. Vă imaginați ce scandal ar fi făcut Nicușor Dan dacă un consilier al meu ar fi făcut așa ceva?!

Eu sper ca organele abilitate să se sesizeze în acest caz. Nu cred că pot închide ochii chiar la toate ilegalitățile făcute de “salvatorii Bucureștiului”. Dar trebuie și Nicușor Dan să ia măsuri! Sau nu vrea să-l piardă pe consilierul personal care trece peste funcționari publici și schimbă caietele de sarcini la licitații importante?!

Aștept de la Nicușor Dan măcar scuze publice pentru gestul consilierului său. Cu toții parcă erau profesioniști și cinstiți. În campanie”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Cine este Viktor, prizonierul pe care SUA îl predă Rusiei în schimbul a doi americani întemniţaţi la Moscova. I se spune „Negustorul morţii” şi a fost sursă de inspiraţie pentru regizorii de la Hollywood

De altfel, Tudor Măcicășan a afirmat fără nicio reţinere că „s-ar putea să fi fost prietena mea”.

Tudor Măcicășan este expert în mobilitate durabilă și unul dintre consilierii primarului general Nicușor Dan. ”Până acum am avut plăcerea să dezvolt proiecte pentru două mari capitale din Asia Centrală, două oraşe mari și numeroase oraşe mici din România, patru din ele aflându-se într-un proces mai amplu de dezvoltare datorat turismului”, se arată în descrierea de pe propriul site.

Potrivit sursei citate a oferit consultanță pentru planurile de transport elaborate de orașele Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Corbeanca, Hunedoara, Timișoara, Sighetu Marmației și Tashkent (Uzbekistan) și elaborarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Cluj-Napoca, Timișoara, Călimănești, Câmpia Turzii, Hunedoara, Iernut, Moreni, Ocna Sibiului, Sighetu Marmației, Titu, Hațeg, Huedin, Blaj, Ocna Sibiului, Năvodari.

Citeşte şi: Nicuşor Dan pune tunurile pe şoferii care parchează ilegal în Capitală. Amenzi uriaşe şi blocarea maşinii peste doar două săptămâni