Gabriela Firea, declaraţii uluitoare despre ameninţări şi teama de închisoare: Stăm cu bagajele la uşă VIDEO

Situaţie fără precedent în România. Pentru prima dată, un politician femeie ocupă primul loc în topul încrederii românilor. Gabriela Firea a depăşit nume grele din politică, arată rezultatele sondajului Avangarde, realizat la începutul lunii septembrie. În emisiunea România Exclusiv, Gabriela Firea a spus că probabil şi din acest motiv este atacată. De asemenea, edilul Capitalei a vorbit la România TV despre ameninţările primite în ultimul timp şi despre modul în care priveşte posibilitatea ca într-o zi să se trezească cu poliţia la uşă.

11 sept. 2016, 19:53
Gabriela Firea, declaraţii uluitoare despre ameninţări şi teama de închisoare: Stăm cu bagajele la uşă VIDEO

Gabriela Firea este preferata românilor şi e urmată la un procent distanţă de Victor Ponta. Pe locul al treilea se situează preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Iohannis ocupă poziţia a patra cu doar 38 de procente, urmat de premierul Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Edilul Capitalei a declarat însă că nu are ambiţii politice şi a tăiat orice zvon că vrea să acceadă la funcţii politice. Simpatia de care se bucură în acest moment edilul Capitalei se pare că are şi un preţ.

„Am fost ţinta unor atacuri concentrate câtă vreme primăria era cu plăţile la zi. E un subiect artificial pentru că noi eram deja în discuţii să aflăm temeiurile juridice ale acestei datorii. Cineva s-a trezit să o pedepsim pe Firea şi pe bucureşteni că au ales-o şi cum să pedepsim? Oprim apa caldă”, a declarat Firea.

Citeste aici> Gabriela Firea, anunţ important pentru bucureşteni: Sub nicio formă nu se pune problema să nu fie apă caldă şi căldură în sezonul rece

„Credeam că după campania electorală ameninţările se vor stinge. Nu e aşa. Primim mailuri şi telefoane de ameninţare şi eu şi soţul meu că nu e bine să ne punem cu grupuri de interese care au avut de câştigat la Primăria Capitalei zeci de milioane de euro şi că eu, ori soţul meu, vom avea de suferit, că se poate confecţiona orice. Ni se spune că se poate întâmpla orice. Ni se spune să o las mai uşor, să-i las cu privilegiile lor de ani de zile. Declaraţiile cu privire la bugetul Capitalei trebuie să fie transparent, cheltuielile să fie reduse şi să avem respect pentru ce facem pentru bucureşteni, nu sunt bine văzute de cei care au primit milioane pe lună, de euro de la primăria Capitalei, serviciile oferite nefiind în concordanţă cu aceste sume. Spun foarte serios ce spun.

Eu le spun celor care vor să ne confecţioneze ceva mie şi soţului meu ca NU MĂ LAS. Suntem cu bagajul la uşă. Dacă e să pătimim că eu sunt corectă, şi cineva vine şi inventează ceva, stau cu bagajul la uşă şi ne vom căuta dreptatea şi ne vom demonstra nevinovăţia. Dar eu nu sunt fricoasă, să mă ascund în casă, să accept aceste metehne de la Primărie care au dus primăria în situaţia în care este, cu toate aceste contracte dubioase. Rezultatele auditului şi al raportului curţii de conturi eu le voi face publice şi aceste lucruri nu se vor mai perpetua cu orice riscuri, atât ale mele personal şi ale familiei mele, care are de suferit din cauza mea”, a mai spus Gabriela Firea la România TV.

La alegerile parlamentare, pe primul loc în preferinţele românilor se află PSD, cu 40%, urmat de liberali, cu 10% mai puţin. Pe locul al treilea, la mare distanţă se situează ALDE, urmat de partidul lui Traian Băsescu, USR şi UDMR.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Aproape 500 de şcoli din Capitală nu au aviz ISU