Gabriela Firea demască planul lui Cîţu pentru reinstalarea în funcție: „La 30 de ani de la Revoluţie avem sute de mii de oameni în frig şi întuneric, aşa cum se întâmpla pe vremea comunismului”

Gabriela Firea, senator PSD, îl acuză pe premierul interimar Florin Cîţu de şantaj cu plafonarea preţurilor la energie, pentru a fi reinstalat în funcţie. Guvernul a refuzat inițial să aplice această măsură.

08 oct. 2021, 13:18
Gabriela Firea demască planul lui Cîţu pentru reinstalarea în funcție: „La 30 de ani de la Revoluţie avem sute de mii de oameni în frig şi întuneric, aşa cum se întâmpla pe vremea comunismului”

Gabriela Firea, lider PSD

, atrage atenția prin intermediul unei postări pe Facebook, că premierul demis Florin Cîțu condiționează măsura de plafonare a prețurilor la energie pentru a fi reales în fruntea Guvernului.

Firea a subliniat că Florin Cîțu se folosește de măsura plafomării prețurilor la energie ca o formă de șantaj politic pentru a fi reinvestit în funcție.

Senatorul PSD a amintit că în timpul mandatului de premier, Florin Cîțu a respins vehement plafonarea prețurilor la energie, iar schimbarea de poziție de la acest moment reflectă un ultim gest disperat de ajunge din nou în fruntea Guvernului.

”Premierul demis prin moţiune de cenzură recurge la şantaj şi condiţionează măsura plafonării preţurilor la energie pentru populaţie şi firmele afectate de valul de scumpiri din energie, de votul prin care ar fi reinstalat în fruntea Guvernului. În realitate, guvernul nu vrea plafonarea preţurilor, deşi este imperios necesară! Dacă ar fi vrut, putea să rezolve uşor, printr-o hotărâre de guvern dată în temeiul prevederilor din legea Concurenţei”, spune Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Au creat dezastrul social în care aproape toată populaţia a devenit vulnerabilă

Gabriela Firea a arătat că Florin Cîtu a încercat să blocheze Legea Plafonării, depusă de PSD în Parlament.

Chiar dacă iniţiatorii legii au cerut procedură de urgenţă, Guvernul nu vrea să emită punctul de vedere cerut, mai devreme de 24 octombrie.

”Acum, după ce au fost demişi de Parlament, după ce au creat dezastrul social în care aproape toată populaţia a devenit vulnerabilă, cei care au făcut dezastrul anunţă că vor să revină la plafonarea făcută de PSD prin OUG 114, pe care au înfierat-o când erau în opoziţie şi pe care au anulat-o în beneficiul marilor corporaţii din sectorul energetic. Nu doar că au eliminat plafonul, dar le-au şters şi taxa de 2% din care trebuia asigurată protecţia consumatorilor vulnerabili. Dacă cei “de dreapta” nu ar fi servit interesele marilor companii din Energie, prin anularea prevederilor OUG 114, nu am fi fost nevoiţi să trecem prin această nebunie a preţurilor la energie – o nebunie care nu mai ştim cum se va termina. Nu am fi avut actualele majorări uriaşe de tarife. Nu am fi avut această inflaţie uriaşă. Nu ar fi sărăcit atâţia români. Nu s-ar fi ajuns ca la 30 de ani de la Revoluţie să avem sute de mii de oameni în frig şi întuneric, aşa cum se întâmpla pe vremea comunismului”, mai afirmă Firea.


loading...
Partenerii noștri