Gabriela Firea depune plângere penală: „Oamenii nu ştiu să voteze sau mâzgălesc buletinele de vot”

Gabriela Firea anunţă că, dacă Biroul Electoral Central nu va da curs contestaţiilor formulate de PSD, va sesiza parchetul cu privire la neregulile de la alegerile locale din Capitală. Aceasta susţine că 10% din voturile din Capitală au fost nule, fapt fără precedent.

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 18:55
Gabriela Firea depune plângere penală: „Oamenii nu ştiu să voteze sau mâzgălesc buletinele de vot”

„Avem în premieră 65.000 de voturi nule în Capitală. Aproape 10% din voturile exprimate. Să înţelegem că oamenii nu ştiu să voteze sau mâzgălesc buletinele de vot? Pe urmă diferenţele majore între procesele verbale venite de la secţii şi cifrele care se găseau la AEP. 200-300 de voturi în plus pentru contracandidatul meu pe unele procese verbale.

Citeşte şi: Firea, în război lui Nicuşor Dan, primarul „apă caldă şi pe ţeava de rece”: Voi continua lupta pentru binele oraşului în Parlament

Dacă nu se va întampla nimic la BEC, din respect pentru democraţie şi votul cetăţenilor, ne vom adresa mai departe şi vom face o plângere la parchet, astfel încât să aflăm ce s-a întâmplat. Dacă PSD era la guvernare ţi apăreau aceste imagini, toată Piaţa Victoriei era plină”, a afirmat Firea la România TV.