Gabriela Firea, despre acordul PNL-ului cu USR-PLUS. „Au mers să joace la păcănele, la Palatul Victoria. Clădirea a fost pângărită

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat, sâmbătă, faptul că negocierile dintre PNL şi USR PLUS privind stabilirea candidaţilor la alegerile locale au avut loc la Palatul Victoria.

01 aug. 2020, 10:24
Gabriela Firea, despre acordul PNL-ului cu USR-PLUS. „Au mers să joace la păcănele, la Palatul Victoria. Clădirea a fost pângărită

„Abuz de funcţie! Abuz de putere! Abuz de încredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid! În stânga (sus) acum câteva zile, o delegație Sanitas, cu multe probleme rămase nerezolvate de către guvernanți. În dreapta (jos) o delegație politică, venită aseară să joace pacanele la Guvern! În aceeași sală!”, a transmis şi Gabriela Firea.

În opinia primarului Capitalei, clădirea Guvernului a fost transformată în loc de „tranzacţii politice murdare”.

Dacă mai aveam cu toţii vreo speranţă că acest Guvern lucrează de dimineaţa până seara în interesul românilor, una mică, mică, aceasta s-a năruit definitiv! Caz unic în lume, raportat la ţările democratice, nu la dictaturi, clădirea Guvernului din Piaţa Victoriei – cea care ar trebui să fie laboratorul deciziilor bune pentru toţi românii, indiferent de regiune istorică, vârstă, profesie, confesiune, opţiuni politice – a fost pângărită prin transformarea acesteia în loc de tranzacţii politice murdare, în detrimentul cetăţenilor. În Sala Moldova, de la etajul 1, în care de obicei sunt primite delegaţiile sindicatelor, patronatelor, investitorilor strategici – din ce în ce mai puţini, au fost chemaţi politicienii care nu au altceva planificat decât să dea tunuri în Bucureşti!„, a scris Firea, pe Facebook.

Vlad Voiculescu, „lupul paznic la oi”

Ea a adăugat că Vlad Voiculescu şi-a negociat postul de viceprimar al Capitalei, responsabil cu domeniile sănătate şi social.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, rol important în noua administraţie, dacă Nicuşor Dan va deveni primarul Capitalei. PNL a fost de acord

„Adică lupul paznic la oi! Dacă în 4 ani de zile, prin investiţii consistente în spitalele din Capitală, acestea arată net superior spitalelor Ministerului Sănătăţii, se pregăteşte să vina pe turnantă nepotul unchiului, cu afaceri în domeniu, să facă ce ştie el mai bine! (…) Să ne aşteptăm la privatizarea sistemului de sănătate, la tarife pe care nu şi le pot permite decât cei cu venituri foarte mari, la achiziţii îndreptate către firmele de casă!

La blocarea transplantului, aşa cum a mai făcut ca ministru! Iar în domeniul social, să fie eliminate ‘pomenile’ acordate de primarul Firea, cum ar fi sprijinul financiar pentru copiii cu dizabilităţi, pentru gravide, nou-născuţi, cupluri infertile, analize genetice pentru afecţiuni oncologice etc. (…) Norocul nostru, al tuturor, este că Dumnezeu nu doarme niciodată şi că cetăţenii sunt muuult mai inteligenţi decât îi cred aceşti politicieni care joacă alba – neagra în sediul Guvernului!”, a completat Gabriela Firea.

Preşedintele USR, Dan Barna, şi deputatul Claudiu Năsui au publicat pe Facebook fotografii de la negocierile cu PNL privind candidaţii la alegerile locale din Bucureşti, din care reiese că discuţiile au fost purtate la Palatul Victoria.