Gabriela Firea, motivul pentru care nu mai candidează la Primăria Capitalei: ”E un moment de restartare. Îmi place să fiu un partener de drum lung”

Gabriela Firea a vorbit miercuri seară despre motivul pentru care nu mai candidează la Primăria Capitalei, dar și despre numirea sa în funcția de șefă de campanie pentru candidatul PSD-PNL care i-a luat locul în bătălia contra lui Nicușor Dan.

27 mart. 2024, 20:29
Gabriela Firea, motivul pentru care nu mai candidează la Primăria Capitalei: ”E un moment de restartare. Îmi place să fiu un partener de drum lung”

Gabriela Firea, motivul pentru care nu mai candidează la Primăria Capitalei. Social-democrata a declarat că deși s-a pregătit timp de trei ani și jumătate pentru candidatura la Primăria Capitalei, decizia pe care au luat-o liderii coaliției PSD-PNL de a o scoate din cursă și de a numi un alt candidat, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu nu a făcut-o să renunțe la politică.

Citește și Gabriela Firea, primele păreri despre Cătălin Cîrstoiu: „Are un procent destul de mare. E foarte important ca primar să știi să asculți opiniile celorlalți”

Gabriela Firea, motivul pentru care nu mai candidează la Primăria Capitalei

Din contră, Gabriela Firea a subliniat că acesta este un moment de resetare.

”Pentru mine e un moment de restartare, să fiu cât se poate de sintentică, m-am pregătit trei ani jumate pentru candituatura la Primpria Capitalei, politic s-a luat o decizie, după ce m-am sfătuit cu cei de la PSD am lut hotărârea să rămân în politică, în acest partid, chiar și în liceu mi-a plăcut cursa de marator, nu sprinturile. Îmi place să fiu un partener de drum lung, și în viața privată și cea și profesională.

Nu pot să zic că au fost piedici, au intervenit și lucrurile că deciziile nu s-au luat de către partid, ci de Coaliție, în poltiică emoția e importantă, se iau decizii după ecuații politice, dar și cu o componentă emoțională. Asta e decizia, după chizbuință iau decizia, eu merg până la capăt”, a declarat Gabriela Firea la Antena3CNN.

Întrebată dcaă s-a simțit trădată de colegii de partid, Gabriela Firea a răspuns: ”Au fost momente în care nu am meritat anumite declarații, insinuări, așa la liber am putea afirma că nu s-au întâmplat lucruri rele, dar foarte mult contează percepția publică, oamenii simt dincolo de declarații și titluri, simt când o altă persoană pe care o urmăresc. Acum sunt pe acest drum al construcției în totalitate, o reconstrucție a echipei noastre, pentru că țelul pentru care am lucrat 3 ani la București rămâne în picioare. Sunt alte personaje, dar țelul e același”

Mai mult, social-democrata a ținut să spulbere zvonurile conform cărora, nu va face campanie pentru Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

”Nu e adevărat. Pentru mine nu mai era atât de mult de muncit, am mers în toate sectoarele, în cartiere, am discutat cu tineri, seniori, cu femei, cu antreprenori, cu reprezentanți ai domeniul bugetari, cu asociații de propietari, campania mea mi-am făcut-o timp de trei ani jumătate, dar cu noul candidat automat munca noastră este puțin mai dificilă dar nu dăm înapoi”, a mai spus Firea.

Citește și Gabriela Firea: „M-am pregătit trei ani şi jumătate pentru o candidatură la Primăria Capitalei”. Ce procent crede că va scoate Nicuşor Dan