Gabriela Firea, despre Capitala viitorului: „Banii trebuie folosiţi cu cap. 1 miliard de euro fonduri europene au fost atrase de echipa PSD în Bucureşti”

O "capitală a viitorului" nu poate exista fără proiecte pentru oameni, mai spune Gabriela Firea, autoritățile publice fiind acelea care trebuie „să atragă toate fondurile nerambursabile pe care le au la dispoziție”.

26 ian. 2024, 09:11
Gabriela Firea, despre Capitala viitorului: „Banii trebuie folosiţi cu cap. 1 miliard de euro fonduri europene au fost atrase de echipa PSD în Bucureşti”

Gabriela Firea – prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD) – anunță că au fost inițiate dezbateri menite a-i convinge pe bucureșteni și pe români, în general, să înțeleagă utilitatea și importanța fondurilor europene, dar spune și că „banii trebuie folosiți cu cap”.

„Capitala viitorului” înseamnă, în ultimă instanță, respect pentru cetățeni, servicii publice măcar decente și gospodari în fruntea instituțiilor cu putere de decizie, notează Gabriela Firea, precizînd și că „echipa social-democrată a demonstrat că poate aduce acest echilibru”.

Citeşte şi

Marcel Ciolacu, atacuri în serie la adresa lui Iohannis: „Nu pot să uit că m-a acuzat în pandemie că vreau să fur Ardealul cu ungurii. Nu l-am votat niciodată, nu am nicio înţelegere cu un preşedinte care pleacă”

„Am inițiat o serie de dezbateri prin care vrem să-i convingem pe toți bucureștenii, dar și pe toții românii, să înțeleagă utilitatea și importanța fondurilor europene, dar și că banii trebuie folosiți cu cap.

Le mulțumesc ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, eurodeputatului Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European și raportor pentru bugetul UE 2024, secretarului de stat Roxana Mînzatu, coordonatorul Departamentului pentru evaluare integrată și monitorizarea programelor finanțate din fonduri publice și europene din Guvernul României, fost ministru al Fondurilor Europene, city managerului Capitalei între 2016 și 2020, Sorin Chiriță și tuturor colegilor mei din București pentru prezența la întâlnirea cu aproape 300 de tineri, studenți și elevi din Capitală”, precizează Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Oricât s-ar chinui dreapta USR-PNL să demonstreze că nu este așa, lucrurile sunt certe și verificabile”

Gabriela Firea reamintește că „1 miliard de euro fonduri europene au fost atrase de echipa social-democrată în București”, iar „lucrul acesta trebuie să-l știe toți bucureștenii, cei care au uitat sau cei care au pierdut informația”.

În același timp, prim-vicepreședintele PSD îndreaptă un deget acuzator către „dreapta USR-PNL”, afirmând că cifrele sunt „certe și verificabile”.

  • 370 de milioane de euro pentru noi autobuze, tramvaie și troleibuze.
    280 de milioane de euro pentru reparații la țevile vechi de termoficare.
    390 de milioane de euro pentru Glina 2, cel mai mare proiect de mediu din Europa de Est.
    70 de milioane de euro pentru noi rețele de apă și canalizare.

 

„Oricât s-ar chinui dreapta USR-PNL să demonstreze că nu este așa și oricât s-ar lăuda cu munca noastră, lucrurile sunt certe și verificabile. Chiar nu sunt bucureștenii atât de naivi să creadă că a muncit USR și PNL la contractul pentru termoficare pe care actualul primar general l-a semnat în prima lună de mandat. Acolo s-a muncit trei ani pentru finanțare.

În fața bucureștenilor, dreapta USR-PNL să se laude cu proiectele lor mari pentru Capitală, finanțate din fonduri europene. Dar, ce să vezi, acestea nu prea sunt.

Dragi bucureșteni, oricine știe să cheltuie, dar nu oricine este în stare să atragă bani pentru comunitate. Echipa social-democrată a demonstrat că poate aduce fonduri nerambursabile importante pentru dezvoltarea Capitalei”, a mai transmis Gabriela Firea, pe pagina de Facebook a PSD.

Citeşte şi

Gabriela Firea se întoarce în conducerea PSD după autosuspendarea cauzată de scandalul ”azilelor groazei”