Gabriela Firea, despre împăcarea cu Liviu Dragnea: S-a reluat legătura. Sunt convinsă că lucrurile vor intra într-un firesc

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la România TV că a reluat comunicarea cu Liviu Dragnea, iar Bucureştiul nu are voie să fie tăiat de la finanţare. 

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 18:20
Gabriela Firea, despre împăcarea cu Liviu Dragnea: S-a reluat legătura. Sunt convinsă că lucrurile vor intra într-un firesc

„E vorba de o comunicare intre institutii si persoane. Bucurestiul nu are voie sa fie taiat de la finantare. Bugetul e foarte mic. Noi suntem in statistici 2,2 mil locuitori, dar in realitate suntem 4 milioane de de locuitori. De aceea avem nevoie de scoli, spitale, pentru ca suntem dublu decat arata statisticile. Cu un buget al autoritatii locale nu ai cum sa faci investitiile. E normal sa discuti cu toti. Totul pentru ca si Capitala sa fie in randul capitalelor europene. Aceasta disputa a pornit de la faptul ca m-am simtit singura sa rezolv problemele cu traficul, precum si toate investitiile pentru poduri, pasaje. Nu se poate din acest buget sa faci tot. Eu m-am simtit abandonata şi am avut acele reactii. La acel moment au fost alte urgente si s-a considerat ca am alte planuri, dupa 8 luni zile si-au dat seama ca eu luptam pentru proiectele mele. S-a reluat legatura.

M-am intalnit ieri cu Teodorovici si Suciu, am avut intalniri si cu Valcov, ne-am intalnit in grup de lucru cu Cuc si cu seful CNAIR, Metrorex, a participat si Dragnea si toate intalnirile au avut ca scop revitalizarea proiectelor care ramasesera abandonate. Le-am scos la viata si sunt convinsa ca in aceasta perioada lucrurile vor reintra intr-un normal pentru ca strigatul meu de anul trecut a fost de disperare. Vad ca a inteles toata lumea ca nu am avut limbaj dublu sau ca vreau sa candidez la prezidentiale. Incercam sa rezolvam proiecte. Eu intotdeauna am mers pe calea bunei intelegeri si a-l crede pe interlocutorul meu. Nu iau in calcul ca am fost trasa pe sfoara. Sunt convinsa ca lucrurile se vor rezolva. In Bucuresti problemele sunt ale cetatenilor, ma doare sufletul de ele ca sunt primar, dar un guvern nu poate ignora capitala”, a punctat Firea.

Bugetul Capitalei este de 600 de milioane de euro la 4 milioane de romani. „Se spune că în Bucureşti sunt mulţi bani şi atunci Guvernul să ajute doar oraşele sărace. Nu este adevărat. (…) Bugetul Capitalei este de 600 de milioane de euro la o populaţie de patru milioane de persoane. Comparativ cu 600 de milioane de euro, este cel mai mic buget al unei capitale europene, raportat la numărul mare de populaţie. (…) Am reînceput dialogul cu reprezentanţii Guvernului şi sperăm ca în perioada următoare să ne reabilităm şi din acest punct de vedere, al bugetului, care a suferit într-adevăr”, a declarat ea.