Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL: ”Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat luni semnarea unui nou acord politic între Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central, care vine în continuarea unor acorduri semnate anul trecut. Acesta se concentrează asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității.

13 mart. 2023, 18:33
Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL: ”Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile”
Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL

Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL. Potrivit ministrei, noul grup de lucru va concepe un set de măsuri pentru a sprijini și mai mult familiile din România, dar și pentru a reduce diferențele dintre români și cetățenii altor state din Uniunea Europeană.

Citește și Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat. Gabriela Firea: ”Toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților”

Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL

”Pregătim proiecte concrete pentru sprijinirea familiilor care nu au resurse financiare pentru creșterea copiilor, a familiilor numeroase, dar si a cuplurilor care amână să devină părinți din cauza veniturilor scăzute, precum și a femeilor însărcinate care nu-și pot achita analizele pe timpul sarcinii.

Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile. Sprijinim tinerele cupluri cu probleme de infertilitate să devină părinți, dar ne gândim și la toți ceilalți care au nevoie de sprijin pentru susținerea familiei.

Am reușit promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate. Avem deja peste 12.000 de solicitări transmise și circa 1.000 de contracte transmise pentru a fi semnate de către beneficiari, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ministra Familiei a subliniat faptul că a reușit aprobarea unui program de creditare garantată de stat pentru tineri și familiile aflate la început de drum, proiect inclus în protocolul semnat anul trecut.

”Venim și în sprijinul cuplurilor și persoanelor singure tinere aflate în situații vulnerabile cu planuri social-economice pe termen mediu pentru a putea reduce decalajele din societate.

Lucrăm, într-un grup de lucru comun PSD-PUSL, la un set de măsuri pentru a sprijini și mai mult familiile din România, dar și pentru a reduce diferențele dintre români și cetățenii altor state din Uniunea Europeană.

Astfel, lucrăm la trei proiecte de lege importante:

  • Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;
  • Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, avâned capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate)
  • Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).

Toate aceste idei se regăsesc într-un nou acord politic între Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central. În calitate de prim-vicepreședinte al PSD, am semnat, astăzi, acest protocol împreună cu Gratiela Gavrilescu, deputat și președintele Forului de Conducere Colegială a PUSL, în prezența secretarului de stat în MFTES Doina Pârcălabu și a deputatei PUSL Ana Predescu.

Acest nou acord politic vine în continuarea celor semnat anul trecut între PSD și PUSL. Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității”, a mai subliniat Ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Citește și Gabriela Firea: „Femeile în continuare în ţara noastră, în anul 2023, sunt discriminate, sunt plătite mai prost decât bărbaţii”