Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL: ”Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat luni semnarea unui nou acord politic între Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central, care vine în continuarea unor acorduri semnate anul trecut. Acesta se concentrează asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității.
Alina Costache
13 mart. 2023, 18:33
Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL: ”Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile”
Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL

Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL. Potrivit ministrei, noul grup de lucru va concepe un set de măsuri pentru a sprijini și mai mult familiile din România, dar și pentru a reduce diferențele dintre români și cetățenii altor state din Uniunea Europeană.

Citește și Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat. Gabriela Firea: ”Toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților”

Gabriela Firea, despre noul acord politic între PSD și PUSL

”Pregătim proiecte concrete pentru sprijinirea familiilor care nu au resurse financiare pentru creșterea copiilor, a familiilor numeroase, dar si a cuplurilor care amână să devină părinți din cauza veniturilor scăzute, precum și a femeilor însărcinate care nu-și pot achita analizele pe timpul sarcinii.

Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile. Sprijinim tinerele cupluri cu probleme de infertilitate să devină părinți, dar ne gândim și la toți ceilalți care au nevoie de sprijin pentru susținerea familiei.

Am reușit promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate. Avem deja peste 12.000 de solicitări transmise și circa 1.000 de contracte transmise pentru a fi semnate de către beneficiari, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ministra Familiei a subliniat faptul că a reușit aprobarea unui program de creditare garantată de stat pentru tineri și familiile aflate la început de drum, proiect inclus în protocolul semnat anul trecut.

”Venim și în sprijinul cuplurilor și persoanelor singure tinere aflate în situații vulnerabile cu planuri social-economice pe termen mediu pentru a putea reduce decalajele din societate.

Lucrăm, într-un grup de lucru comun PSD-PUSL, la un set de măsuri pentru a sprijini și mai mult familiile din România, dar și pentru a reduce diferențele dintre români și cetățenii altor state din Uniunea Europeană.

Astfel, lucrăm la trei proiecte de lege importante:

  • Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;
  • Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, avâned capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate)
  • Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).

Toate aceste idei se regăsesc într-un nou acord politic între Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central. În calitate de prim-vicepreședinte al PSD, am semnat, astăzi, acest protocol împreună cu Gratiela Gavrilescu, deputat și președintele Forului de Conducere Colegială a PUSL, în prezența secretarului de stat în MFTES Doina Pârcălabu și a deputatei PUSL Ana Predescu.

Acest nou acord politic vine în continuarea celor semnat anul trecut între PSD și PUSL. Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității”, a mai subliniat Ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Citește și Gabriela Firea: „Femeile în continuare în ţara noastră, în anul 2023, sunt discriminate, sunt plătite mai prost decât bărbaţii”

Spynews
Sicriul în care se află Anca Molnar, primit cu ropote de aplauze la cimitir! Familia ei și prietenii apropiați au condus-o îndurerați pe ultimul drum / VIDEO
Bzi.ro
De ce a lipsit Andra de la nunta lui Pepe: „E foarte cald, trebuie să vă spun că…”
Fanatik.ro
Gigantul din România care face angajări. Nu ai nevoie de facultate pentru aceste posturi
Capital.ro
UNGARIA, la ani lumină de România. Ungurii ne-au umilit la propriu
Playtech.ro
Greșeala pe care o fac șoferii românii la pompă când fac plinul la mașină: de ce să nu forțezi pistolul când sare
DailyBusiness
Un drum cerut de români, mai aproape de realitate! Când încep licitațiile?
Adevarul
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
Spynews
„Ne-am săturat să existe rasism!”. Betty Vișănescu, concurenta de la Asia Express, reacție acidă, după ce Babasha a fost huiduit la concertul trupei Coldplay / FOTO
Spynews
Cum și-a încurajat Carmen de la Roma fiul, pe Babasha, în timp ce toată Arena Națională îl huiduia la concertul Coldplay: „Te-a luat în brațe...” / VIDEO
Evz.ro
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu
Cancan.ro
La 5 ani, Maia se prinde cu disperare de firul vieții. Singura dorință a copilului stă scrisă prin cele mai dureroase cuvinte: “Mami, mie nu-mi mai bate inimioara…”
Playsport.ro
REACȚIA MOMENTULUI! Ce a putut să spună soția milionarului Șucu după ce l-a văzut pe Babasha la concertul Coldplay: "DA, DA, DA"
kanald.ro
Motivul din spatele odioasei crime de la Oradea. Anchetatorii au dezvăluit de ce a fost ucisă femeia în vârstă de 31 de ani
Capital.ro
Putin este furios. Decizia ISTORICĂ de azi, 13 iunie. Nimeni nu credea posibil
StirileBZI
Se impozitează darul de la nuntă și botez? ANAF a făcut lumină în aceste cazuri
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
substantial.ro
Aniversarea de 10 Ani a IQOS: Impactul Philip Morris în România și Lumea Fără Fum
MediaFlux
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi la ce stat ne referim?