Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat. Gabriela Firea: ”Toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat. Actul normativ prevede ca toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților.

07 mart. 2023, 10:08
Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat. Gabriela Firea: ”Toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților”
Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat

Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat. Proiectul privind prevenirea separării copilului de familie, inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a primit în Senat 94 de voturi.

Citește și Marcel Ciolacu e convins că Gabriela Firea e cel mai bun candidat la Primăria Capitalei: „Nu numai de la PSD, ci de la toate partidele”

Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată de Senat

„Am votat, alături de alți 93 de senatori, ca Observatorul Național al Copilului să devină o realitate și toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților.

Mă bucur că eforturile specialiștilor din MFTES și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie, încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România va fi Observatorul Național al Copilului, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator.

Mai mult, ministra familiei a anunțat că la nivel local, vor fi finanțate consiliile comunitare consultative, din care vor face parte medici, preoți sau învățători, dar și reprezentanți ai societății civile.

„În paralel, completăm acest noi cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziția primarilor din toată țara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizații acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toți primarii că suntem la dispoziția lor pentru orice fel de întrebare și că avem resursele necesare”, a mia scris ministrul familiei, Gabriela Firea.

 

Citește și Gabriela Firea sare din nou la gâtul lui Nicușor Dan: ”Vine iarna și sute de mii de bucureșteni se îngrozesc la gândul că ar putea rămâne fără căldură”