Gabriela Firea, despre tăierile de la bugetul sănătăţii. Anunţ important pentru bucureşteni

PMB a negat, duminică, informaţiile care circulă în spaţiul public conform cărora în proiectul de rectificare bugetară care va fi supus, joi, aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti "s-ar tăia bani de la spitale şi s-ar da la biserici".

18 nov. 2018, 16:52
Gabriela Firea, despre tăierile de la bugetul sănătăţii. Anunţ important pentru bucureşteni

Gabriela Firea a precizat că nu se taie „niciun leu din bugetul record” alocat anul acesta sănătăţii.

„Aşa cum se întâmplă de fiecare dată când pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află proiecte de rectificare bugetară, apar în spaţiul public informaţii false referitoare la alocările bugetare ale Primăriei Municipiului Bucureşti. Primăria Municipiului Bucureşti nu taie niciun leu din bugetul record de 111 milioane de euro alocat anul acesta pentru domeniul sănătăţii, în favoarea altor domenii de investiţii!”, a precizat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat remis de PMB.

GREVĂ GENERALĂ la metrou săptămâna viitoare. Avertismentul primarului Gabriela Firea

În realitate, atât ASSMB, cât şi AMPT îşi redistribuie sumele alocate în cadrul bugetelor proprii, adică le transferă către alte capitole bugetare. Astfel, sumele care nu pot fi cheltuite până la sfârşitul acestui an vor fi utilizate pentru alte investiţi urgente, explică edilul-şef.

Conform comunicatului PMB, după aprobarea proiectului de rectificare bugetară, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va redistribui din cadrul bugetului propriu suma de 15 milioane de lei, întrucât aceasta era destinată anumitor investiţii care nu mai pot fi finalizate până la sfârşitul anului 2018.