Gabriela Firea, referitor la primele tensiuni din coaliția de guvernare: „Nu va rezista prea mult”

Tot mai mulți social-democrați se declarată convinși că Guvernul Cîțu nu va avea viață lungă. După Marcel Ciolacu, acum și Gabriela Firea spune că "nu va rezista prea mult".

23 dec. 2020, 23:17
Gabriela Firea, referitor la primele tensiuni din coaliția de guvernare: „Nu va rezista prea mult”

Gabriela Firea a afirmat că Guvernul Cîțu nu va reuși să rămână prea multă vreme la putere, mai ales că deja au apărut primele neînțelegeri. „Acest guvern nu va rezista prea mult. Vedem că deja au apărut primele disensiuni…”, a declarat Firea într-o intervenție la Antena3, referindu-se la nemulțumirea exprimată public de co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, ca Sorin Cîmpeanu să fie ministru al Educației.

Citește și Tensiuni în interiorul alianței de guvernare! Dacian Cioloș, nemulțumit de Sorin Cîmpeanu, propunerea pentru Educație: „E departe de ce ar trebui să fie”

Gabriela Firea mai spune că „majoritatea fragilă” din Parlament pe care vizează Guvernul e un alt indiciu care confirmă că această coaliție nu va funcționa. „Sigur, UDMR își vede foarte bine interesul, cum a făcut de fiecare dată, însă, ceilalți nu vor reuși să se înțeleagă”, a mai afirmat Firea.

Gabriela Firea nu-și pune speranțe nici în ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, punând sub semnul întrebării felul în care va reuși el să-și după la bun sfârșit obiectivele.

„Voiculescu a mai fost ministru în guvernul tehnocrat Cioloș și nu a avut niciun succes în politicile de sănătate publică. Intenția sa de a privatiza structuri medicale, de a scumpi servicii medicale nu are cum să funcționeze în acest moment în România, unde nivelul de trai este încă foarte scăzut. Nu ne permitem să ridicăm prestațiile de sănătate la nivelul celor din țări mult mai dezvoltate (…)”, a comentat Gabriela Firea.

Citiți și Marcel Ciolacu: „V-ați pus un premier de paie, să nu vă încurce planurile. Acest Guvern e deja născut mort. Sunteţi o ruşine naţională”