Gabriela Firea, despre victimele violenței domestice din România: „Agresorii trebuie pedepsiţi aspru!”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj de Ziua Internațională a Toleranței. "Violenţa domestică şi discriminarea sunt intolerabile, iar victimele trebuie protejate! Agresorii trebuie pedepsiţi aspru, dar au nevoie şi de consiliere pentru a evita o recidivă", a spus Firea.

16 nov. 2022, 10:50
Gabriela Firea, despre victimele violenței domestice din România: „Agresorii trebuie pedepsiţi aspru!”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a tras un semnal de alarmă și spune că violența domestică este o realitate tristă în România, unde nu mai puțin de 66.000 de intervenții ale Poliției au avut loc în ultimele 9 luni.

Gabriela Firea  a scris într-o postare pe Facebook, că în ultimele 9 luni s-au înregistrat 66.000 de intervenţii ale Poliţiei în cazuri de violenţă domestică, jumătate dintre ele în mediul rural.

„Toleranţa este celălalt nume al libertăţii” – Mahatma Gandhi.

Sărbătorim astăzi Ziua Internațională a Toleranței, încă un îndemn la bine, la acceptarea diferențelor dintre noi și la conștientizarea că, pentru a progresa împreună, avem nevoie de fiecare dintre noi.
Condamn ferm orice formă a intoleranței! Nedreptatea, violența, discriminarea şi marginalizarea sunt, din păcate, mult prea prezente în lumea în care trăim.
Cred că sunt lecții care trebuie predate copiilor de la vârste cât mai fragede. Sunt mama a trei băieți și mereu i-am învățat să fie iubitori, răbdători și buni cu toți din jurul lor. Copiii trebuie ajutați să devină persoane tolerante și să știe de mici că violența naște violență.

Citiți și: Gabriela Firea, anunţ important despre ajutorul de 15.000 de lei pentru femeile singure

Există, totuși, situații unde nu putem închide ochii. Violența domestică și discriminarea sunt intolerabile, iar victimele trebuie protejate! Agresorii trebuie pedepsiți aspru, dar au nevoie și de consiliere pentru a evita o recidivă.
În ultimele 9 luni ale anului 2022 s-au înregistrat 66.000 de intervenții ale Poliției în cazuri de violență domestică, iar jumătate dintre acestea au avut loc în mediul rural. Dintre acestea, în 41.000 de cazuri vorbim de fapte penale. Tot în aceste 9 luni au fost emise peste 15.000 de ordine de protecție.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei şi bărbați, a dezvoltat proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”. Peste 5.000 de victime ale violenței domestice au primit, până acum, găzduire, consiliere vocațională și terapie prin grupuri de suport, în cele 42 de locuințe protejate din toate județele țării. Există o Rețea Națională Inovativă Integrată care oferă 126 de servicii acestor victime. În spiritul toleranței și pentru a-i aduce pe drumul cel bun există 8 centre de asistență şi consiliere destinate agresorilor.

Vă reamintesc, ori de câte ori am ocazia, de telefonul de urgență 0800.500.333 – HELPLINE dedicat victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane. Aici au sunat de la începutul anului peste 4.000 de persoane”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citiți și: Gabriela Firea: Toate centrele de plasament din țară vor fi închise. Toți copiii trebuie să crească într-o familie