Gabriela Firea dezvăluie planul PSD pentru a-i determina pe „parlamentarii puterii” să crească alocaţiile copiilor

Gabriela Firea a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă la Parlament că PSD a demarat o campanie de sensibilizare a parlamentarilor puterii pentru creşterea alocaţiilor copiilor.

23 feb. 2021, 18:33
Gabriela Firea dezvăluie planul PSD pentru a-i determina pe „parlamentarii puterii” să crească alocaţiile copiilor
Gabriela Firea dezvăluie planul PSD pentru a-i determina pe "parlamentarii puterii" să crească alocaţiile copiilor

Gabriela Firea spune că social-democrații au lansat o pagină de internet unde copiii și părinți pot intra să vadă cine sunt parlamentarii PNL, USR PLUS și UDMR din județul lor și le pot trimite acestora mesaje pentru creșterea alocației de stat pentru copii.

Gabriela Firea dezvăluie planul PSD pentru a-i determina pe „parlamentarii puterii” să crească alocaţiile copiilor

Fostul primar al Capitalei a zis că PSD susține la legea bugetului un amendament care să crească alocația pentru copii astfel: de la 214 lei la 300 lei pentru copiii intre 2 si 18 ani si de la 427 de lei la 600 de lei pentru copiii cu vârsta până la doi ani si pentru copiii cu handicap.

„Tinem foarte mult la acest amendament, nu vrem sa renuntam la el. Legea dublarii alocatiilor nu a fost aplicata. Demaram o campanie online, de azi fiecare copil, dar si parintii, pot intra pe internet sa ii sensiblizam in fiecare judet pe parlamentarii puterii, pe senatorii si deputatii PNL, USR PLUS si UDMR care pana acum s-au opus dublarii alocatiilor. La adresa https://www.psd.ro/alocatii/ este o harta interactiva in care intrati pe judetul dvs si le puteti scrie un mesaj parlamentarilor”, a explicat senatoarea PSD în cadrul conferinţei de presă de la Parlament.

Ea a spus ca se bazeaza pe faptul ca parlamentarilor puterii le va fi „rușine” să se întoarcă în județele lor dacă vor vota împotriva creșterii alocațiilor.

„Considerăm că cei peste 3 milioane şi jumătate de copii din România merită respectul Guvernului, chiar dacă este deja, prin măsurile luate, un guvern al austerităţii. Aşa cum s-au găsit surse financiare pentru anumiţi clienţi politici, pentru achiziţia unor servicii sau produse care nu erau atât de importante, suntem convinşi că, până la urmă, acest amendament al nostru va fi acceptat şi votat şi de către parlamentarii din opoziţie”, a completat Firea.

Întrebată care va fi sursa de finanţare pentru această măsură şi de unde vor veni banii, senatoarea PSD a răspuns: „Dacă Guvernul Cîţu nu este capabil să aducă venituri la bugetul statului, cred că trebuie să facă nu doar un pas lateral, ci un pas în spate. Nu este un efort bugetar atât de mare”.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că amendamentele opoziţiei la legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi respinse, iar partidele care formează coaliţia de guvernare au stabilit să nu depună amendamente şi să voteze cele două proiecte în forma adoptată de către Guvern şi transmisă Parlamentului.

Citeşte şi Gabriela Firea susţine introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli

Firea, apel către PNL şi USR să voteze proiectul PSD: Cele patru spitale ‘aruncate peste gard’ de Clotilde Armand să fie preluate de Primăria Capitalei

Senatorul PSD vine cu un apel către consilierii generali PNL și USR să participe la ședința extraordinară a CGMB de marți, unde, la propunerea social-democraților, Primăria Capitalei ar trebui să preia cele patru spitale din Sectorul 1.

„Salvam spitalele din Sectorul 1! Sedinta extraordinara de Consiliu General azi, pentru preluarea la Primaria Capitalei a celor 4 spitale din sectorul 1 carora li s-a taiat finantarea de catre primarul dreptei unite din sectorul 1.

Convocarea a fost facuta la solicitarea colegilor mei consilieri generali social – democrati, deoarece, desi au depus in timp util proiectul, noul primar general – tot al dreptei unite impotriva oamenilor -, a refuzat abuziv sa-l introduca pe ordinea de zi a sedintei ordinare de vineri.

Citeşte şi Gabriela Firea îl numeşte comunist pe Florin Cîţu: „Precum comuniştii, vrea să aplice politica rotaţiei de cadre, azi eşti jurist, mâine economist, poimâine paznic!”

Cand el are alta treaba, decat sa salveze aceste spitale importante!

Vrea sa inchida toate santierele publice si private din Capitala, scazand calitatea vietii si ingrosand randul somerilor!
Acesta este “noul” lor Bucuresti!

Speram ca doamnele si domnii consilieri generali PNL si USR vor participa azi la sedinta si vor vota proiectul nostru, prin care cele 4 spitale sunt preluate in administrarea Primariei Capitalei, a Consiliului General, prin Administratia Spitalelor.

Daca vor fugi de raspundere, asa cum au procedat si colegii lor de la sectorul 1, nu vor dovedi altceva decat dispret fata de cetateni si faptul ca au mintit in campanie : sanatatea oamenilor nu este pentru ei o prioritate. A spus-o cu subiect si predicat Dl. Cîțu. Dar el e un premier trecator – o trista figura in galeria premierilor români.
Însa, partidele, mai ales PNL, mai vor sa vina in fata românilor si sa ceara voturi.”, spune Firea, pe Facebook.


loading...