Gabriela Firea, după ce Nicuşor Dan a anunţat că Primăria renunţă la procesele împotriva unor jurnalişti: „Un om care a făcut trafic de influenţă pentru nişte interlopi nu poate fi decât o persoană care dispreţuieşte legea”

Nicuşor Dan dă „o veste bună” presei, anunţând că Primăria Bucureşti renunţă „la câteva” procese împotriva unor jurnalişti sau instituţii media, aceasta fiind printre puţinele comunicări publice ale acestuia în această lună, deşi Capitala se confruntă cu grave probleme, în principal legate de reţeaua de termoficare.

11 ian. 2021, 19:05
Gabriela Firea, după ce Nicuşor Dan a anunţat că Primăria renunţă la procesele împotriva unor jurnalişti: „Un om care a făcut trafic de influenţă pentru nişte interlopi nu poate fi decât o persoană care dispreţuieşte legea”

Gabriela Firea

a reacţionat vehement pe pagina sa de Facebook, acuzându-l pe primarul Nicuşor Dan că a făcut trafic de influenţă, fiind astfel clar că nu îl preocupă legile statului Român şi nici aflarea adevărului. Fostul edil punctează faptul că respectivele acţiuni în instanţă vizau unele afirmaţii care aruncau o lumină nefavorabilă asupra instituţiei Primăriei, nefiint menite să „spele” imaginea sa.

„Fratele lui Câine tot în dispretul legii actioneaza! N-are treaba cu apa calda si caldura, cu ninsoarea, cu traficul, cu poluarea, cu santierele blocate…are treaba cu rafuielile ridicole! Azi, faza pe dosare. Atat îl preocupa. Si demolarile! In interes personal!

Plangerile formulate de Directia juridica a Primariei Capitalei in mandatul meu se refera la restabilirea adevarului privind actiunile institutiei primarului general, a directorilor, functionarilor publici.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan de dispreţ la adresa legilor statului

Ne-am indreptat impotriva celor care au lansat informatii false despre Primaria Capitalei.

Am dorit ca in instanta sa fie aparata activitatea noastra care a fost in conformitate cu spiritul si litera legii.

Daca pe noul primar nu îl intereseaza adevarul, corectitudinea si onorabilitatea institutiei pe care o conduce, este problema lui.
Nici nu ma mira!

Un om care a facut trafic de influenta pentru niste interlopi care si-au construit casa pe domeniul public, in parc, in dispretul legii, nu poate fi decat o persoana care dispretuieste legea, institutiile statului, care nu da doi bani pe colegii sai din primarie si pe adevar.”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Reacţia fostului primar al Capitalei vine după ce luni Nicuşor Dan a anunţat că Primăria va renunţa la mai multe acţiuni în instanţă demarate de fosta administraţie împotriva unor jurnalişti şi a mai multor publicaţii.

„Sunt 8 procese la care renunțăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.
Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru.”, a spus edilul Capitalei, pe contul personal de Facebook.

Citeşte şi: Mihai Tudose acuză proasta organizare a campaniei de vaccinare: „100 000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal”