Mihai Tudose acuză proasta organizare a campaniei de vaccinare: „100 000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal”

Europarlamentarul PSD acuză din nou proasta organizare a campaniei de vaccinare anti-Covid din România, spunând că peste 100.000 de doze au rămas nefolosite, iar lista afecţiunilor care permit includerea în etapa a doua abia a fost definitivată, astfel că imunizarea acestor categorii va putea începe abia la sfârşitul aceste săptămâni.

11 ian. 2021, 16:52
Mihai Tudose acuză proasta organizare a campaniei de vaccinare: „100 000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal”

Mihai Tudose (se) întreabă ce anume vaccinează autorităţile române în această săptămână, în condiţiile în care cei din prima etapă, personalul medical şi auxiliar, au fost, în mare parte imunizaţi, iar până va începe etapa a doua vor mai trece câteva zile, timp în care România are pe stoc doze de vaccin.

„Vaccinarea: neputință sau nepăsare?

După primele două săptămâni de vaccinare, au rămas peste 100 000 doze nefolosite. 100 000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal, din cauza rigidității organizatorice vecine cu scleroza.

Există vreo explicație rațională pentru faptul că avem stocuri de vaccin, în timp ce abia s-a definitivat lista bolilor cronice incluse în etapa a doua de vaccinare, etapă care va fi devansată în sfârșit – dar tot nu va începe mai devreme de vineri? Pe o procedură la care ,,încă se lucrează”… Ce vaccinează România în săptămâna asta?…

Mihai Tudose avertizează asupra perioadei următoare, care va fi cea mai grea a pandemiei

La noi, organizarea a devenit scop în sine, iar responsabilii de vaccinare sunt mari teoreticieni ai managementului campaniei de imunizare. În schimb, practica omoară români. La propriu!

În acest timp, Angela Merkel avertizează că săptămânile următoare va urma ,,faza cea mai dură a pandemiei”.
Iar Guvernul României stă cu vaccinul în depozite…

Cine răspunde pentru cardiacii, diabeticii și dependenții de dializă care pier cu zile în timp ce ,,deștepții“ încă se gândesc la ce o să facă… ieri!
Sau, poate, ei guvernanții sunt deja imuni! Imuni la suferința altora…”, scrie Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Orban şi Cîţu au minţit. Comisia Europeană a arătat asta”


loading...